Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Otvorili Nürburgring pre verejnosť, polícia si zgustla

Turizmus značne hýbe ekonomikou. Sú oblasti, ktoré sú na to vyslovene odkázané. Minulý víkend otvorili brány aj na zelenom pekle, alebo Nordschleife. Samozrejme, s prísnymi odporúčaniami hygienikov.

Polícia v Adenau vykonala počas uplynulého víkendu kontroly, aby dohliadali nad dodržiavaním pravidiel. Každopádne to podľa mňa posunuli zas o level vyššie, a množstvo vodičov na návštevu Nürburgringu len tak ľahko nezabudne.

Kým piatok a sobota bolo takmer ľudoprázdno, z dôvodu nepriaznivého počasia, v nedeľu to takmer praskalo vo švíkoch. A to využili štátne zložky. Na mieste boli ako dopraváci, tak aj nedávno vzniknutá špeciálna skupina TEG. A hádajte, na čom si okrem iného zgustli? No predsa na tuningu a na meraní rýchlosti v okolí okruhu. Výsledky? 320 priestupcov, 29 z nich dostalo zákaz činnosti. Samozrejme, toto sa dá akceptovať aj z nášho pohľadu.

7 vodičov malo auta vyhodnotené ako nespôsobilé, keďže mali na svojich autách vykonané nehomologované úpravy. Myslím si, že to Nemci s touto iniciatívou už trochu preháňajú, aj keď je pravda, že som sa nedopátral žiadnej dokumentácii k týmto upraveným autám. Je dobre známe, že Nemci idú po úpravach ako pes po udenom, a pritom práve Nemecko bolo a stále je Mekkou tuningu v Európe.

Zaujímavé je aj tvrdenie, že vraj mnohí motoristi tieto kontroly vítajú a chápu ich.

 

Zdroj a foto: https://www.wochenspiegellive.de/

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov