Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford Focus RS – definitívne pochovaný?

Zdá sa, že život legendy Ford Focus RS je na konci. A pritom nás ešte pred časom držali v napätí, že to ostrý model zvládne.

Rovnako ako kopec ďalších zaujímavých modelov a motorizácii naprieč všetkými značkami, aj nový Ford Focus RS pravdepodobne nepríde z dôvodu striktných emisných predpisov. A to sa ešte pred pár mesiacmi šepkalo, že príchod je ohlásený na rok 2022 a že by najsilnejší model mohol zdieľať hybridné pohonné ústrojenstvo využívané vo Forde Kuga, ktorý by mal disponovať výkonom približne 400 koní. O tom sme vás tiež informovali.

Ford Focus RS: Meškanie kvôli emisiám

 

Model, ktorý si naprieč všetkými generáciami vydobyl výsostné postavenie v kategórii hot-hatchov, ťahá za veľmi krátky koniec, dochádza mu dych a zdá sa, že naozaj zomrie.

Informáciu o ukončení vývoja priniesol francúzsky portál Caradisiac. A emisie vraj nie sú jediným dôvodom, prečo vývoj stopli. Druhým dôvodom bol príliš drahý vývoj, ktorý v aktuálnej situácii musí ísť bokom. Ak ste si brúsili zuby na nový Focus RS, zdá sa, že sa budete musieť uspokojiť len s modelmi ST, alebo zamieriť do showroomu inej značky. V prípade modelov ST to však nie je ten pravý hard-core. Sú to len prednokolky, ktoré majú pod kapotou benzínový motor s výkonom 206 kW (280k), krútiacim momentom 420 Nm alebo naftový dvojliter s výkonom 140 kW (190k) a 400 nm, s manuálnymi 6 stupňovými prevodovkami a predným pohonom, ale zato aspoň s elektronickým samosvorným diferenciálom (len pre EcoBoost).

Ilustračné foto Focus ST: zdroj Ford

Zdroj: carscoops

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov