Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford Kuga: Hybridný útok na starý kontinent

Štýlové a nezameniteľné SUV Ford Kuga sa vyznačuje novým dynamickým dizajnom exteriéru, vyváženými proporciami a lepšou ponukou vnútorného priestoru. Kuga je jednoznačne najdôslednejšie elektrifikovaným modelom v doterajšej histórii značky Ford.

Na európsky trh sa dostane SUV Kuga v prevedení Plug-In Hybrid, Mild-Hybrid a Hybrid (full-hybrid). Zákazníci sa však budú môcť rozhodnúť tiež pre vznetové motory 1.5 EcoBlue a 2.0 EcoBlue, prípadne pre zážihovú jednotku 1.5 EcoBoost. Pre niektoré motorizácie je na prianie k dispozícii inteligentná nová osemstupňová prevodovka.

Nová Kuga prináša ešte viac intuitívnych komfortných a asistenčných prvkov vrátane zabudovaného modemu FordPass Connect so špeciálnymi funkciami pre elektrifikované pohony. Ponuka výbavy ďalej obsahuje napríklad novo riešený 12,3-palcový digitálny prístrojový štít, bezdrôtové dobíjanie, SYNC 3 s 8-palcovou dotykovou obrazovkou alebo audiosystém B&O.

Čerstvá Kuga je prvým SUV, založeným na novo flexibilnej globálnej platforme Ford. V porovnaní s doterajšou generáciou má lepšiu aerodynamiku a váži až o 80 kg menej (pozn. pri porovnávaní ekvivalentných motorov). Novo skonštruovaná karoséria zároveň poskytuje lepšiu ochranu posádky pri nehode, o čom svedčí aj päť hviezdičiek Euro NCAP.

Kuga má o 10 percent vyššiu torznú tuhosť a vytvára predpoklady pre efektívnejšie riešenie vnútorného priestoru. Exteriérový design novej Kugy sa vyznačuje zjednodušenými tvarmi a vyváženými proporciami. Vozidlo má dynamickejšiu siluetu a dlhší rázvor náprav, ktorý sa pozitívne odráža na komforte odpruženia a jazdnej stabilite.

Kapota je dlhšia, zadné okno viac sklonené a línie strechy nižšie. V celkovom súčte nová Kuga pôsobí energickejším a obratnejším dojmom. Za to ale neplatí stiesneným priestorom, skôr naopak. Nová Kuga je totiž o 44 mm širšia a o 89 mm dlhšia než doterajší model. Rázvor náprav sa dokonca predĺžil o 20 milimetrov. Tieto zmeny sa odrážajú vo výraznom zväčšení vnútorného priestoru.

Miesto pre hlavu, ramená aj boky je na oboch radách sedadiel lepší než v predchádzajúcich modeloch, avšak napriek tomu je nová Kuga o 6 mm nižšia. Zadné sedadlá sú posuvné v rozsahu 150 mm. Vďaka tomu je možné v novom Forde Kuga vytvoriť najlepší priestor pre batožinu, alebo variabilne priestor pre nohy vzadu v danej triede.

-jj-, zdroj a foto: Ford

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov