Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Líder skupiny Metallica vystavuje svoje ikony

V kalifornskom Petersen Automotive Museum v Los Angeles nedávno otvorili atraktívnu výstavu. K videniu sú originálne vozidlá z osobnej kolekcie Jamesa Hetfielda – speváka, skladateľa a spoluzakladateľa skupiny Metallica. Fanúšikom metalovej kapely určite neunikne, že mašiny dostali názov podľa známych skladieb.

Pozoruhodná a netradičná expozícia, ktorá je otvorená do októbra, disponuje množstvo skvostov vrátane desiatich vozidiel venovaných múzeu. Výstava prezentuje Jamesa Hetfielda ako umelca, ktorý si stavia autá od nuly podľa svojho návrhu, ale tiež ako tvorca gitár, ponúka archívne fotografie a dôležité predmety z jeho uplynulej kariéry. Hetfield je celoživotný automobilový nadšenec, ktorý automobil a svoju zbierku vníma ako formu prejavu.

Jeho kolekcia nikdy nebola vystavená verejne a to napriek tomu, že je veľmi cenená. Najdôležitejšími exponátmi výstavy sú Jaguar Black Pearl z roku 1948, Packard Aquarius z roku 1934, Buick Skylark Skyscraper z roku 1953, či Lincoln Zephyr VooDoo Priest z roku 1937. Ďalej je to automobil Auburn Slow Burn z roku 1936, ktorý postavil slávny tvorca a známa televízna osobnosť Rick Dore.

Do elitnej spoločnosti patria aj Ford Iron Fist z roku 1936, Ford Coupe Crimson Ghost z roku 1937 a Ford Roadster Black Jack z roku 1932. Spoločne s vozidlami je v expozícii vystavená aj gitara ESP Hollow Body a zosilňovač Mesa, ktoré sú pomaľované rovnako ako vystavený automobil Buick Skylark Skyscraper z roku 1953. Pri každom vozidle je súčasťou promotion aj premietané video, kde Hetfield hovorí o tom, ako vozidlo navrhoval a zostavoval.

Automobilová kolekcia Jamesa Hetfielda

Packard “Aqaurius” /1934/


Auburn Roadster “Slow Burn” /1936/



Ford “Iron Fist” /1936/




Ford “Crimson Ghost” /1937/




Lincoln Zephyr “Voodoo Priest” /1937/




Jaguar Mark 4 “Black Pearl” /1948/




Buick Skylark “Skyscraper” /1953/




Ford F-100 “Str8edge” /1956/




Lincoln Continental /1961/

-jj.-, zdroj a foto: designboom a petersen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov