Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Alfaholics GTA-R 300: Singer po taliansky?

Alfaholics GTA-R 300 má dizajn známy každému petrolheadovi. Vychádza zo staručkej klasickej Alfa Romeo Giulia Tipo 105. Avšak karoséria je vyrobená kompletne z uhlíkových vlákien.

Tejto scéne úprav posledné roky dominujú perly svetového automobilizmu. Asi najúspešnejšie a najvyhľadávanejšie je Porsche 911 naprieč všetkým starším generáciám, nasledované americkými muscle a pony cars. Teraz však prišili na rad aj iné značky. Dokazuje to aj najnovší výtvor z dielne Alfaholics. Zatiaľ však predstavili len samotnú karosériu.

Len pár týždňov naspať predstavili Alfa Romeo Giulia GTA. Tieto tri magické písmenka chýbali nadšencom značky ako soľ.

Ženeva 2020: Alfa Romeo Giulia GTA a GTAm

Alfaholics, britská spoločnosť, ktorá na trhu pôsobí už desiatky rokov sa za tento vypracovala na jedného z najviac uznávaných špecialistov na taliansku značku. Aktuálne razia cestu, akými sa preslávili spoločnosti Singer a Ruf pri prestavbách Porsche.

Dizajn Alfaholics GTA-R ponúkajú už niekoľko rokov. Britská továreň ponúka dokonalé renovačné práce, ku ktorým ponúka vlastné vylepšené komponenty. Aktuálna novinka je však o niečom inom. Nadčasovo krásny dizajn odeli do uhlíkových vlákien. Mimochodom o dizajn sa postaral originálu sa postaral Giorgietto Giugiaro, ktorý mal v tom čase 25 rokov.

Vďaka karosérii z uhlíkových vlákien má byť auto ľahšie o 90 kíl v porovnaní s bežným plechovým kúskom. O 38 kíl má mať menej ako aktuálny vlajkový model GTA-R 290, ktorého niektoré časti boli vyrobené tiež z karbónu. Poviete si, že to nie sú také ohromujúce čísla. Ja si však myslím pravý opak, keďže celé auto nemá svojou hmotnosťou presiahnuť 800 kg.

Čo má byť pod kapotou? Motor atmosférický Twin Spark s objemom 2,0 litra je teraz prevrtány na 2,3 litra. Výkon bude 179 kW (243 koní), pri 7000 ot. min-1.  Keď si to prerátame na hmotnosť, je to 300 koní na jednu tonu, odtiaľ teda pochádza aj názov.

Veruže by sa mi táto moderná klasika páčila. Avšak, ak by ste ju náhodou chceli, pripravte si poriadny balík peňazí. Koľko? Presne čísla stanovené nie sú. Ak vychádzame z ceny GTA-R 290, tak budete potrebovať určite viac ako 250 000 libier.

Zdroj: carscoops

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov