Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Koronavírus: Čerpačky pomáhajú expanzii

Myslím si, že aj vy ste zachytili správu, že za masívne rozšírenie vírusu Korona, alebo Covid 19, môžu čerpacie stanice. Je to pravda či klamstvo?

O téme palivo a Korona vírus sme písali nedávno. Cena palív vo svete raketovo padla. Napríklad v susednom Rakúsku stojí najpoužívanejší benzín približne 1,00 €. U nás? Zďaleka to taká priaznivá suma nie je.

Cena ropy rekordne klesá, palivo len pozvoľne

Teraz sa však pozrieme na jednu skôr poplašnú správu. Pokiaľ mám správnu vedomosť, tak informácia sa začala šíriť z Britských ostrovov. A práve odtiaľ prichádza ja odpoveď z úradu Verejného zdravotníctva. Hovorca tohto úradu uviedol, že čerpacie stanice vôbec nie sú väčším zdrojom nákazy, ako ostatné prevádzky. Avšak je tu jedno ale. Odporúčajú používať rukavice alebo aspoň mikrotenové vrecúško a po natankovaní si poriadne umyť ruky. My by sme možno dali ešte jedno odporúčanie, ale pre čerpacie stanice, čo je však finančne náročnejšie. Skúsili by sme zohnať brigádnikov na tankovanie, aby zákazníci prichádzali do kontaktu čo najmenej s tankovacími pištoľami. Aspoň na tých frekventovaných benzínkach. Rovnako by čerpacie stanice určite prijali od zákazníkov častejšie platenie kartou ako v hotovosti.

Vraví sa, že vírus dokáže na nerezových a plastových povrchoch prežiť až 72 hodín. Preto buďte opatrní, keď sa týchto predmetov dotýkate a potom sa následne potrebujete dotknúť tváre a očí.

Koronavírus: Bez kamiónov sme stratení

Na tieto správy, hoaxy, reagovali viaceré inštitúcie aj napr. Írske združenie ropného priemyslu.
„Ak je to možné, naši pracovnici na čerpacích staniciach poskytujú dezinfekčné prostriedky na ruky, ako aj rukavice a papierové utierky pri palivových čerpadlách a žiadame od všetkých zákazníkov, aby používali iba to, čo potrebujú, a aby nechali aj ostatným.“

Aké skúsenosti máte v tieto dni z čerpacích staniciach na Slovensku vy? Uvedomili ste si toto riziko? Nechali ste sa obslúžiť, alebo obsluha úplne chýbala? Čo by ste prevádzkarom slovenských čerpacích staníc odporúčali?

Zdroj: The Sun

Foto: Archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov