Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Drako GTE: Elektrický sedan zo Silicon Valley

Nová americká značka Drako sa pochválila svojim prvým športovým vozidlom pomenovaným ako Drako GTE. Športiak postavený na podvozku Fisker Karma poháňajú namiesto spaľovacieho štyri elektrické motory, vďaka ktorým ide o najsilnejší osobný automobil na svete.

Pôvabné krivky a celkový športový „look“ si svojich priaznivcov určité nájdu. Elektrický superšport postavený v Silicon Valley má design podľa aktuálnych trendov s veľkým dôrazom na aerodynamické tvary. Dôležitým a nezanedbateľný aspektom sú štyri komfortné miesta na sedenie, preto je elektromobil nezvyčajne dlhý.

Športovému vzhľadu pridáva široká maska s príjemným výrazom a veľkými nasávacími otvormi. Zadná časť je úzka s výrazným prvkom prítlačného krídla vystupujúceho z kufra. Interiér je trochu zahaleným rúškom tajomstva. Známe sú čierne kožené športové sedadlá, karbónové prvky, športové ovládače na prepínanie výkonu a aktuálneho stavu cesty.

Na druhej strane, známy už je však výkon štyroch elektromotorov, ktoré dohromady ponúkajú 8800 newtonmetrov. Zrýchlenie z pokoja na 100 km/h zverejnené zatiaľ nebolo, ale maximálna rýchlosť dosahuje 331 kilometrov za hodinu. Vyrobených bude len 25 exemplárov, pričom cena jedného športiaku Drako GTE je stanovená na 1,25 milióna dolárov.

-jj-, zdroj a foto: Drako

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov