Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW X7 Pick-up: Do výroby nepôjde!

Dizajnérski nadšenci a stážisti vymysleli po necelom roku svojho pôsobenia v nemeckej automobilke BMW štúdiu X7 Pick-up. Vlajkový model SUV od bavorskej značky, ktorý je bežne sedemmiestny, tak dostal nový „look“ populárny najmä v zámorí.

V prípade atraktívneho pick-up nahradil tretiu radu sedadiel precízne spracovaný priestor, ktorý poslúži napríklad na prevoz motorky alebo iného rozmerného nákladu. Minuloročná novinka žiaľ do predaja nepôjde. Ručne vyrobená nákladová plocha sa vyznačuje prepracovaným povrchom z lešteného dreva. Praktické je výškovo nastaviteľné dvojúrovňové vzduchové odpruženie a nechýba ani mnoho špičkových detailov výbavy.

Práve vďaka ním sa BMW X7 Pick-up stáva ideálnym spoločníkom pre najrôznejšie každodenné výpady a mnohé ďalšie aktivity. Prestavbu dotvára BMW F 850 GS – výkonný motocykel určený pre dobrodružstvo, ktorý je umiestený priamo na nákladovej plošine. Spoločne sa dostanú dokonca aj do tých najodľahlejších končín našej planéty. Uvedená štúdia v podstate vychádza z takmer rok starého modelu BMW X7. Okrem interiéru, ktorý poskytuje luxusné prostredie piatim osobám, ponúka BMW X7 Pick-up tiež rozmerný priestor na náklad.

Dĺžka nákladovej plochy sa mení od 140 cm až po 200 cm. Vďaka chytrému využitiu uhlíkových kompozitov CFRP na streche, zadných dverách a zadnom výklopnom viečku bolo možné proti sériovému modelu dosiahnuť o 200 kg nižšiu hmotnosť. A to aj napriek faktu, že karoséria je o 10 cm dlhšia. Ruku v ruke s vysoko kvalitným obložením ložnej plochy teakovým drevom ide tiež o lemy, držadlá a ozdobné lišty vyrobené technológiou zapekania práškového materiálu laserovým lúčom

-jj-, zdroj a foto: BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov