Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2020: Morgan Plus Four – Zbohom tradície?

Morgan, tradičná automobilka zo Spojeného kráľovstva, stále špekuluje pod tradičným kabátom. A celkom sa mi to páči, lebo naozaj vedia, čo robia!

Zaujímavou skutočnosťou je aj to, že po zrušení Autosalónu v Ženeve sa premiéra konala na Britských ostrovoch. Lenže, aby to nebolo jednoduché, výstavný exemplár bolo nutné prepraviť. Ako? Najjednoduchšie to bolo po vlastných. Musel to byť neskutočen pekný zážitok.

Novinka je kompletne nová, hoci sa to na letmý pohľad vôbec nezdá. S predchodcom má spoločné minimum, len necelé 3%. Okrem iného je tu fakt, že po vzore ostatných modeloch prechádza na hliníkovú platformu.Ďalšou dôležitou informáciou je skutočnosť, že novinka má prvýkrát pod kapotou umiestnený štvorvalcový dvojlitrový preplňovaný motor, ktorý pochádza od BMW. Je naladený na 190 kW (258 k) a 400 Nm.

Zdajú sa vám tieto čísla známe? Nájdete ho naprieč celou modelovou paletou nemeckej automobilky, či dokonca v novej Toyote Supra. Parametre? Viac než slušné. Akcelerácia na stovku za 4,8 s a maximálna rýchlosť obmedzená na 240 km/h. Motor bude spolupracovať s klasickou 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, avšak, prichádza aj automat, ktorý bude mať 8 rýchlostných stupňov. Pri takomto aute vás spotreba určite nebude vôbec zaujímať, avšak výrobca tvrdí, že sa s ním dá s prehľadom jazdiť za zhruba 7 litrov benzínu na 100 km.

Foto: Morgan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov