Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2020: Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti Chiron Pur Sport nemá prakticky žiadne úpravy motora. Výkon ostal rovnaký. A predsa dosahuje lepšie dynamické čísla.

Môžem povedať, a určite nebude nikto namietať, že Chiron je sám o sebe exkluzívne auto. A aj napriek tomu pripravia pravidelne nejakú zaujímavú verziu, ktorá je v niečom lepšia. Chiron Pur Sport má byť kladivom nie len na rovine, ale aj v zákrutách.

Má vylepšenú aerodynamiku, upravené otvory na chladenie, lízatko v nárazníkú, či zadný spojler s dĺžkou 1,9 metra. K tomu schudol o 50 kíl. Disky sú vyrobené z horčíka, čo znižuje neodpruženú hmotnosť. Liposukcia sa odohrala aj na brzdovom systéme, ktorý však má byť rovnako účinný.

Zmeny prebehli aj na podvozku. Z Chironu Pur Sport sa teraz stal, zdá sa, kostitras. Pružiny v predu sú o 65% tuhšie, vzadu o 33%. Motor má totožné parametre. Ide teda o benzínový motor W16 s 1104 kW (1500 k) a 1600 Nm. Čo však zmenili bol obmedzovač otáčok, ktorý posunuli zo 6700 na 6900 ot./min. Úpravami prešla aj automatická 7 stupňová dvojspojková prevodovka. Úpravy majú zlepšiť pružné zrýchlenie zo 60 na 120 km/h pri zaradenom 6. stupni o 2 sekundy. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 350 km/h.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov