Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2020: Suzuki Ignis – Retuš, eko-pohon, CVT

Suzuki Ignis nie je na európskom trhu vôbec veľmi dlho. Každopádne, v automobilke usúdili, že nastal ten pravý čas ho decentne osviežiť a priniesť novú techniku.

Nový Ignis rozpoznáte vďaka novej maske, ktorá má hranaté otvory, rovnako ako modely SUV, ktorým sa snaží priblížiť. Miernymi úpravami prešli aj nárazníky. Žiadne výrazne zmeny ale naozaj nehľadajte, celková filozofia dizajnu ostala totálne zachovaná.

Jednoduchú koncepciu v interiéri tiež prakticky nemenili. Veď načo aj… Hlavné zmeny sa dotkli napr. prístrojovej dosky, ktorá má trošku odlišný dizajn.

Všetky tieto oku lahodiace zmeny sú však len druhotným dôvodom, prečo o Ignise píšeme. Hlavnou novinkou je mild-hybridný systém. Motor 1,2 DualJet (K12D) s variabilným časovaním ventilov VVT a variabilným olejovým čerpadlom automobilka ešte o trorchu vylepšila. Doplnili novú lítium-iónovou batériu, ktorá ma kapacitu zvýšenú na 10 Ah. Systém tak zvládne uložiť viac energie získanej rekuperáciou. A to nie je všetko. Okrem mild-hybridu pribudne aj nová prevodovka CVT.

Foto: Suzuki

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov