Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2020: Bentley Mulliner Bacalar – Len tucet

Stretnúť Bentley na našich cestách už nie je vôbec veľký problém. Avšak garantujem vám, že ak stretnete novinku Bentley Mulliner Bacalar, budete mať neskutočne veľké šťastie. Vyrobia ich len 12 kusov. A navyše, už sú beznádejne vypredané. Preto sme boli veľmi zvedavý na ženevskú premiéru. Pravdepodobne by to bol prvý a aj posledný kontakt s touto ťažkou exkluzivitou ciest.

Výnimočnosť kúsku spočíva v tom, že sa aktuálne radí medzi najvzácnejšie dvojdverové Bentley.  Automobil vznikol v spolupráci s karosárňou Bentley Mulliner. Ako správne tušíte podľa fotiek, základom sa stal Bentley Continental GT, ktoré obohatili o prvky, ktoré boli prestavené na minuloročnom koncepte Bentley EXP 100 GT.  Už na prvý pohľad je každému jasné, že je to 100% originál. Veľká maska, mohutný nárazník, otvory na kapote a 22- palcové disky podčiarkujú všetko, o čo sa Bentley už roky úspešne snaží.

V interiéri nájdeme klasiku zmiešanú s hi-tech technológiou. Samozrejmosťou je digitálny displej, tradíciu zastupuje drevené obloženie.

Mulliner Bacalar má pod kapotou 6,0-litrový benzínový V12 s výkonom 485 kW (659 k) a 900 Nm. Motor spolupracuje s 8-stupňovou automatickou prevodovkou a poháňa kolesá oboch náprav.

Rovnako je zaujímavá aj cena, za ktorú išlo 12 kusov do sveta. Uvádzala sa suma približne 1,7 milióna eur.

Zdroj: Bentley

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov