Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai i30: Všetko dôležité už oficiálne!

Hyundai zverejnil nové podrobnosti o modeli i30 pred jeho oficiálnou premiérou. i30 sa vyznačuje okrem iného novým dizajnom, pokročilými funkciami konektivity a 48-voltovou mild hybridnou alternatívou.

Osviežený exteriér

Predná časť sa vyznačuje širším postojom. Nové svetlomety s voliteľnou technológiou MFR LED a nové denné svetlá v tvare V (DRL) dopĺňajú moderný dizajn prednej časti.

V zadnej časti je nový 5-dverový model i30 vylepšený novým dizajnom nárazníka. Zadné kombinované LED-ky majú tvar V a dotvárajú symetrický efekt medzi prednou a zadnou časťou.

Nový Hyundai i30 je teraz k dispozícii s novými 16 a 17-palcovými diskami z ľahkej zliatiny.

Výbava N Line pre všetky typy karosérie

Výbava N Line prešla aktualizáciou dizajnu pre i30 hatchback a fastback. Teraz však bude po prvý raz k dispozícii aj v novom i30 kombi.

Nový i30 N Line je dodávaný s novým dizajnom kolies so 17 alebo 18 palcami. Okrem toho nové i30 N Line hatchback a fastback majú vyladené odpruženie a riadenie. O dynamickú jazdu sa postarajú motory 1,5 T-GDi s výkonom 117,5 kW (160 k) a 1,6 diesel s výkonom 100 kW (136 k).

3 nové farby

Nový Hyundai i30 prichádza s tromi novými farbami exteriéru: Dark Night, Silky Bronze a Sunset Red.

Moderný interiér

Dizajn interiéru prináša okrem iného prepracovanejšie a modernejšie vetracie otvory. Novinkou sú aj tri nové farby interiéru: Pewter Gray, Ebony Brown a Charcoal Grey. V ponuke zostáva aj existujúce čierne prevedenie interiéru. Sedadlá môžu byť potiahnuté látkou, kožou alebo kombináciou oboch, čím vzniká možnosť až ôsmich kombinácií interiéru.

Konektivita

Nový 7-palcový digitálny prístrojový panel a nový 10,25-palcový dotykový LCD displej prinášajú ešte lepší pôžitok z jazdy. Plná kompatibilita so službami Android Auto a Apple Car Play je samozrejmosťou. Od leta 2020 bude k dispozícii aj zrkadlenie telefónov bez potreby pripojenia telefónu cez kábel. K výbave vozidla patrí aj bezdrôtové nabíjanie smartfónov.

Služby s pripojením na internet Bluelink

Nový i30 prichádza prvýkrát s plnohodnotnou technológiou Bluelink..

Aplikačné služby Bluelink prinášajú:

  • Nájsť moje auto: vodiči môžu ľahko lokalizovať svoje vozidlo v neznámom prostredí
  • Vzdialené služby: vodič môže svoje vozidlo na diaľku uzamknúť
  • Odoslať bod záujmu do navigácie: vyhľadanie miestnych bodov záujmu a odoslanie výsledky do navigačného systému vozidla
  • Zabezpečenie: upozornenie na spustený alarm vozidla
  • Údržba: správy o vozidle (napr. tlak v pneumatikách) a informácie o jazde

Nová zostava pohonných jednotiek i30

Nový Hyundai i30 prichádza s vylepšenou zostavou pohonných jednotiek, ktorá ponúka zákazníkom ešte väčšiu slobodu výberu.

Novinkou je 1,5-litrový DPi benzínový motor s dvojitým vstrekovaním paliva s výkonom 81kW (110 k), ktorý sa dodáva so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Benzínový turbom prepĺňaný motor 1,0 T-GDI s výkonom 88,3 kW (120 k) bude k dispozícii s novou 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou. Doteraz bola táto motorizácia dostupná iba so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Ďalšou novinkou v novom i30 je 1,0-litrový benzínový motor T-GDI s výkonom 88,3 kW (120 k) s voliteľnou 48V technológiou Mild Hybrid pre vyššiu úsporu paliva, prvýkrát je tiež k dispozícii so 6-stupňovou inteligentnou manuálnou prevodovkou (iMT).

Nový Hyundai i30 sa začne na Slovensku predávať v druhom štvrťroku 2020.

iMT odpojí motor od prevodu potom, ako vodič uvoľní plynový pedál. To umožňuje vozidlu vstúpiť do dvoch možných úrovní dojazdu v závislosti od podmienok. Pri prvej úrovni beží motor na voľnobeh. Pri druhej úrovni sa motor dočasne vypne, aby sa ušetrilo ešte viac paliva. Pre tých, ktorí dávajú prednosť automatickej prevodovke, je k dispozícii aj 48-voltový Mild Hybrid s 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou.

V ponuke motorizácií ostáva 1,6-litrový dieselový motor s výkonom 85 kW (115 k) s možnosťou voľby 6-stupňovej manuálnej prevodovky alebo 7-stupňovej dvojspojkovej prevodovky.

1,6-litrový dieselový motor s výkonom 100 kW (136 k) sa teraz dodáva so štandardným 48 V mild hybridným systémom. Je k dispozícii s 6-stupňovou inteligentnou manuálnou prevodovkou alebo so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou.

Vrcholom ponuky v novej i30-tke je nový 1,5-litrový benzínový motor T-GDI s výkonom 117,5 kW (160 k), ktorý je štandardne dodávaný so 48 V mild hybridnou technológiou. Je k dispozícii aj so 6-stupňovou inteligentnou manuálnou prevodovkou alebo 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov