Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Octavia IV: Slovenské ceny

Nová Škoda Octavia prichádza na slovenský trh. V základnej výbave štartuje na sume 17 790 eur.

Octavia je vybavená najmodernejšími bezpečnostnými a asistenčnými systémami a ponúka najvyspelejšie prvky pripojenia, uľahčujúce komunikáciu cestujúcich a samotné ovládanie automobilu.

 

Aké sú ceny?

Nová Škoda Octavia je v súčasnosti k dispozícii v oboch verziách – liftback a combi, v zatiaľ len v dvoch výbavových stupňoch (AMBITION a STYLE). Motory sú zatiaľ tri.

AMBITION, ktorá začína na cene 21 810 eur (liftback) alebo 22 760 eur (combi).

Čo zahŕňa výbava:

dvojzónová automatická klimatizácia Climatronic, 10-palcový virtuálny cockpit, LED svetlomety vpredu i vzadu, hmlové LED svetlá, asistent udržiavania jazdného pruhu, 16-palcové disky z ľahkých zliatin, centrálne uzamykanie s diaľkovým ovládaním a štartovacím tlačidlom, elektrické ovládanie všetkých okien a vonkajších spätných zrkadiel, malý kožený paket, vyhrievané predné sedadlá, zadné parkovacie senzory, multifunkčný volant, 8,25-palcový infotainment SWING, vyhrievané trysky ostrekovača čelného skla, 7 airbagov, tempomat s obmedzovačom rýchlosti a mnoho ďalších položiek.

Škoda Octavia prakticky od uvedenia patrí medzi najpredávanejšie autá.  

STYLE, ktorý začína na sume 24 540 eur (liftback) alebo 25 490 eur (combi), pridáva 17-palcové disky z ľahkej zliatiny, Full LED Matrix predné svetlomety a s funkciou prisvecovania do zákrut, LED zadné svetlá (TOP variant) s dynamickými ukazovateľmi smeru a uvítacím efektom, svetelný a dažďový senzor, navigačný systém COLUMBUS s 10-palcovým dotykovým displejom, vyhrievaný dvojramenný multifunkčný volant, parkovacie senzory vpredu, ambientné LED osvetlenie interiéru, KESSY FULL – systém bezkľúčového odomykania, zamykania a štartovania, strešný nosič (len pre Combi), alarm s vnútornými senzormi či ozdobné chrómované lišty v exteriéri.

Akčné pakety

AMBITION PLUS v hodnote 960 eur (cena 449 eur) dopĺňa výbavu AMBITION o svetelný senzor, KESSY FULL – systém bezkľúčového odomykania, zamykania a štartovania s alarmom a SAFE systémom či ambientné LED osvetlenie interiéru s osvetlením priestoru pre nohy vpredu a vzadu.

STYLE PLUS v hodnote 2 140 eur (cena 749 eur) prinesie parkovaciu kameru, bezdotykové ovládanie veka batožinového priestoru, elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča s pamäťou, elektricky ovládané, vyhrievané a sklopné spätné zrkadlá s osvetlením nástupného priestoru, vnútorné spätné zrkadlo s automatickým stmievaním, SIDE ASSIST – monitor mŕtveho uhla, elektricky ovládanú detskú poistku, spací paket (v prípade Combi) či Sun and Pack paket (v prípade Liftback).

Motory

Cena 21 810 / 22 760 eur patrí k výbave AMBITION s benzínovým motorom 1,5 TSI ACT 110 kW so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Okrem 150-koňového turbobenzínu sú to dva varianty dvojlitrového naftového turbomotora s výkonom 85 kW (115 k) a 110 kW (150 k). Silnejší 2,0 TDI SCR 110 kW je dostupný iba s automatickou prevodovkou DSG. Ostatné motorizácie, zahŕňajúce benzínové turbomotory 1,0 TSI s výkonom 81 kW (110 k) a 2,0 TSI 140 kW (190 k) či naftový turbomotor 2,0 TDI 147 kW (190 k), prídu v priebehu roka 2020.

Skorá budúcnosť

Neskôr počas tohto roka prídu aj deriváty – verzia SCOUT, športovo ladená Octavia RS a verzia s pohonom na stlačený zemný plyn (CNG).

Octavia tiež v budúcnosti rozšíri rodinu elektrifikovaných vozidiel o verziu s plug-in hybridným pohonom s výkonom 150 kW (204 k) s dojazdom na čisto elektrický pohon 55 km. Okrem toho pribudnú motorizácie s názvom eTEC, ktoré budú využívať mild-hybridnú technológiu. Trojvalec 1,0 TSI Evo s výkonom 81 kW (110 k) a štvorvalec 1,5 TSI Evo s výkonom 110 kW (150 k) budú spolupracovať so sedemstupňovou prevodovkou DSG, pričom budú využívať 48V remeňom poháňaný štartér-generátor a lítiovo-iónový akumulátor na zníženie spotreby a zvýšenie efektivity motora.

Zdroj: Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov