Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Prvá liga lyžovania: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental je jednou z najväčších a najmodernejších lyžiarskych destinácií v Rakúsku. Čím si vás podmaní?

Pozvanie do takéhoto lyžiarskeho rezortu je pre nadšenca bielych svahov hotový splnený sen. Neváhal som ani chvíľu, na ponuku som kývol a už len som odrátaval dni do odchodu. Samotný areál sa nachádza približne 5 hodín jazdy z Bratislavy, za Salzburgom opúšťate diaľnicu a pokračujete po hlavnej, ale kvalitnej ceste. Miest nástupu na biele svahy, rozumej dediniek či mestečiek, je viacero, presne 9 v údolí. My sme začínali a zároveň bývali v Ellmau, v hoteli Kaiserblick. O tom neskôr.

Kilometre diaľnic

Nie autostrád, mám na mysli tie lyžiarske. Celkovo totiž SkiWelt ponúka až 284 kilometrov denne pripravovaných zjazdoviek vrátane 21 zjazdov až do údolia. V praxi to znamená, že každý deň si môžete naplánovať taký výber, aby ste si žiadnu zjazdovku a žiaden vlek nemuseli zopakovať. Dôležité je aj to, že na svoje si prídu všetci, od začiatočníkov cez rodiny s deťmi až po expertov s ideálne nabrúsenými hranami a čakajúcimi na prvý odjazd lanovky. Mám ešte jednu radu. Ak si chcete vyskúšať celý areál, zoberte si mapu, plán zjazdoviek a vlekov, aby sa vám pobyt na snehu nechcene nepredĺžil.

Na vrchol

Konkrétne na Hohe Salve, nádherný biely kužeľ, jeden z najkrajších vyhliadkových vrcholov Rakúska. Okolo neho sa vlastne tento kolotoč točí. Kolotoč, pretože prepravná kapacita je 110 000 lyžiarov za hodinu. Najdlhšia zjazdovka meria až 10 kilometrov a vedie do strediska Hopfgarten. Adrenalín sa vyplavuje najmä v troch fun parkoch a na U-rampách, prípadne mimo vyznačených trás. Vždy sa však môžete spoľahnúť na impozantnú scenériu okolo. Bolo by hriechom nezastaviť sa na niektorej z 81 horských reštaurácií, či presnejšie chát. Miestni sú presvedčení, že dobré jedlo, pitie a posedenie na horskom slniečku patrí k dokonalému lyžiarskemu zážitku. Nechajte sa presvedčiť aj vy.

Čo večer?

Možností je viacero. Začnime najväčšou lyžiarskou oblasťou s lyžovaním pod umelým osvetlením. Nájdete ju tu nad mestečkom Söll s celkovou dĺžkou 10 kilometrov. Od stredy do soboty môžete miestne zjazdovky otestovať medzi 18.30 až 21.30 alebo si zájdite na sánkarskú dráhu, korčule, vyskúšajte biatlon či nočné bežkovanie. Jeden raz v týždni sa tu koná šou lyžiarskych inštruktorov, ktorí radi predvádzajú svoje umenie v modernom aj historickom lyžovaní.

www.skiwelt.at

Skvelá adresa

Hotel Das Kaiserblick prešiel nedávno rekonštrukciou, boli vynovené izby i úžasný wellness areál. Dokonalý oddych po lyžovaní si môžete užívať na 1 500 štvorcových metroch, načerpanie energie vydanej počas športových výkonov bude príjemnejšie v saunách, parných kúpeľoch, vnútornom bazéne alebo v novom infinity Sky pool na strešnej terase. Alebo môžete len tak leňošiť v oddychových zónach. Nezabudnite na masáž, klasickú či orientálnu, zábaly alebo kozmetické ošetrenia. Na obyvateľoch Tirolska je chvályhodné, že sa nehanbia za svoje korene, naopak, chvália sa miestnymi tradíciami, kultúrou i pôvodom potravín. Takže večer, keď je v reštaurácii rušno, môžete si zvoliť okrem lahodnej medzinárodnej kuchyne aj miestne tirolské špeciality a buďte si istí, že čerstvé potraviny dodali do hotela miestni dodávatelia. Kuchársky tím nezabúda ani na alergikov, hostí so špeciálnou diétou a malých hostí s vlastným detským bufetom.

www.kaiserblick.at

Autor: Martin Pavlík

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov