Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bentley Continental GT: Luxus aj bez strechy

Nový model Continental GT Convertible sa ručne vyrába v závode spoločnosti Bentley v anglickom Crewe. Je zárukou neuveriteľných zážitkov z jazdy so stiahnutou alebo zatiahnutou strechou. Aby ste však mohli naplno oceniť majstrovské spracovanie, dizajn a výkon musíte si ho vyskúšať.

Nový model Continental GT Convertible má ostré nové línie a dlhší rázvor než jeho predchodcovia. Nielenže sa tým podporil elegantný vzhľad vozidla, ale návrhári mohli tiež posunúť motor nad prednú nápravu, a tým zlepšiť rozloženie hmotnosti, a teda aj ovládateľnosť automobilu. Kratšie presahy a nízko posadené široké proporcie dodávajú vozidlu výnimočný „look“ na cestách. Množstvo ručne spracovaných detailov v interiéri potom zaistí, že kabriolet priláka pohľady ostatných.

Od svetlometov s LED technológiou a vzhľadom inšpirovaným brúsenými kryštálovými „sklenkami“ cez rubínovo červené koncové svetlá s LED technológiiu vypadá nový model Continental GT Convertible pôsobivo z každého zorného uhla. Vo vnútri vozidla sa drevený pruh prelieva od prístrojovej dosky na dvere, obopína šoféra a spolujazdca vpredu a súčasne dodáva kabíne pocit šírky a väčšieho priestoru. Vozidlo sa tiež dodáva vo variante Carbon Fibre s vysokým leskom.

Na výber je sedem rôznych povrchových úprav látkovej strechy – môžete si dokonca vybrať svoj vlastný vzor z originálneho tvídu. Vnútorné obloženie strechy sa potom dodáva v ôsmich prevedeniach – ide o vnútornú vrstvu strechy, ktorá je tak skvele izolovaná, že vám nikto nebude vyčítať, že pri jazde s uzatvorenou strechou zabudnete na vietor vo vlasoch a fakt, že máte kabriolet. Keď strechu zložíte, schová sa pomerne nízko v karosérii vozidla, a to vďaka inteligentne navrhnutému novému mechanizmu uzatvárania.

Výsledkom je skutočne elegantný vzhľad. Keď idete v tomto vozidle so zloženou strechou, môžete očakávať, že sa ľudia budú za vami otáčať. Nový model Continental GT Convertible poháňa najnovší motor Bentley W12 s objemom 6,0 litra. Dvojspojková prevodovka s ôsmimi rýchlosťami zaisťuje plynulé a účinné radenie, či už jazdíte po meste, alebo zrýchľujete na diaľnici. Vozidlo dosahuje akceleráciu z pokoja na 100 km/h za 3,7 s a maximálnou rýchlosťou 333 km/h. Pokiaľ sa zmení počasie, je možné strechu otvoriť alebo zavrieť aj pri rýchlosti do 50 km/h.

Aktuálny model Continental GT Convertible ponúka na výber zo štyroch rôznych jazdných režimov – Comfort, Sport, Bentley a Custom. Znamená to, že nech potrebujete ísť kamkoľvek, a či už má s vozidlom manipulovať ktokoľvek, model Continental GT Convertible zaručí dokonalú jazdu. A vďaka aktívnemu pohonu všetkých kolies sa zaistí dobrá trakcia bez ohľadu na podmienky, účinkuje spoľahlivo po celý rok. Predné sedadlá je mpžné si objednať so zabudovaným chladením, ktoré vás aj v parnom lete udrží v chlade.

Pre chladnejšie dni potom môžete zase voliť vyhrievané opierky a voliteľné vyhrievanie krku na predných sedadlách. Volant je štandardne vybavený funkciou vyhrievania, ktorá zaistí, že budete mať ruky v teple bez ohľadu na vonkajšiu teplotu. Nový model Continental GT Convertible bol navrhnutý pre bezproblémové prepojenie so zvyškom vášho života. Medzi jeho digitálne funkcie, ktoré sú prístupné pred centrálnou obrazovku informačného a zábavného systému, patrí Apple® CarPlayTM*, informácie o dopravnej premávke v reálnom čase a Wi-Fi hotspot vo vozidle.

Aplikácia My Bentley medzitým zabezpečuje digitálny prístup k vášmu vozidlu prostredníctvom telefónu. Ako každý exemplár z anglického závodu Bentley aj nový model Continental GT Convertible je vyrobený ručne. V praxi to znamená, že môžete podľa svojich potrieb upravovať detaily a prevedenie svojho vozidla podľa vlastných požiadaviek, a to od laku, druhu kože, stehov a kabíny.

Technické parametre
Motor: 6.0 litrov twin-turbocharged W12
Prevodovka: 8-speed Dual Clutch
Výkon: 635 PS / 626 bhp / 467 kW @ 6000 rpm
Krútiaci moment: 900 Nm, 664 lb.ft @ 1350-4500 rpm
Emisie: EU 6
Palivo: 98 (95) RON
Maximálna rýchlosť: 207 mph / 333 km/h
Zrýchlenie: 0 – 100 km/h za 3,8 s
Celková dĺžka: 4850mm
Šírka vrátane zrkadiel: 2187mm
Výška: 1399mm
Rázvor: 2849mm
Spotreba: Kombinovaná – 12.3 l/100 km
Dojazd: 608 km

-jj- zdroj a foto: Bentley

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov