Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Tiguan R je už za dverami

S výkonnými crossovermi a SUV sa v poslednom čase akoby roztrhlo vrece. Najvýkonnejšia verzia Volkswagenu Tiguan príde na trh už v priebehu roku 2020.

Volkswagen už Tiguan R testuje v zimných podmienkach a špionážne fotky jasne naznačujú, čo budeme môcť od sériovej verzie čakať. Samozrejmosťou bude športový bodykit, vpredu zaujme športový nárazník s väčšími a širšími mriežkami chladiča. Ako sa na model s prívlastkom R patrí, vzadu nájdeme 4 koncovky výfukov, ktoré sú v tomto prípade čierne. Je jasné, že nebudú len na okrasu – pod kapotou Tiguanu R totiž bude vrčať 2.0 TSI štvorvalec, ktorý poznáme z Golfu R, a ten tichým autom rozhodne nie je. Nechýba ani decentný strešný spojler a veľké zliatinové disky kolies.

Po stránke výkonu môžeme čakať parametre podobné Cupre Ateca, teda výkon 220 kW (296k) a krútiaci moment 400 Nm. Výkon budú na cestu prenášať všetky 4 kolesá cez 7-stupňovú dvojspojkovú automatickú prevodovku. Takéto naladenie by malo zabezpečiť zrýchlenie z 0 na 100 km/h za niečo okolo 5 sekúnd.

Očakávať môžeme aj ďalšie technické vylepšenia, najmä upravený adaptívny podvozok a väčšie brzdy. Úpravám sa nevyhne ani interiér, ktorý sa bude pravdepodobne niesť v duchu Tiguanu R-Line, s drobnými obmenami. Jedným z najväčších konkurentov Tiguanu R bude Cupra Ateca, s ktorou zdieľa väčšinu technického základu. Presný dátum oficiálneho predstavenia zatiaľ nie je známy, no rozhodne sa máme na čo tešiť.

Zdroj: Autoexpress

Autor: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov