Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Najrýchlejšie SUV? Bentley Bentayga Speed

Britská automobilka Bentley ukázala svetu ešte v priebehu minulého kalendárneho roka nový model Bentayga Speed. Ide o špeciálne upravenú verziu pre najvyššiu možnú rýchlosť, ktorá vychádza zo štyri roky starého modelu Bentayga.

V športovom štýle sa nesú niektoré upravené prvky exteriéru aj interiéru. Vďaka akcelerácii a maximálnej rýchlosti sa vlaňajšia novinka stala oficiálne najrýchlejším SUV na svete, pričom v tomto ukazovateli údajne predstihla aj najnovšie Lamborghini.Bentley Motors sa chváli upravenou športovou verziou Bentayga Speed ako najrýchlejším sériovo vyrábaným SUV na svete.

Vďaka šesťlitrovému motoru W12 dosahuje novinka maximálnu rýchlosť 306 km/h a na stovku zrýchli z pokoja za 3,9 sekundy. To je dokonca o 0,2 sekundy lepší čas než dosiahol klasický štyri roky starý Bentley Bentayga a súčasne je aj rýchlejší než dva roky staré Lamborghini Urus. Oproti hlavnému modelu má úprava Speed len niekoľko málo na prvý pohľad znateľných rozdielov.

Medzi tými väčšími rozdielmi treba ako prvé spomenúť malý tenký spojler pod prednou časťou kapoty. Druhým väčším rozdielom je výraznejší zadný spojler za koncom strechy, tretím sú potom špeciálne 22-palcové kolesá. Športový duch sa odráža aj v interiéri a to predovšetkým dizajnom sedadiel, farebnosťou, použitím materiálu alcantara a ďalších drobných športových prvkov.

-jj-, foto a zdroj: Bentley

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov