Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW Vision M NEXT: Hudba blízkej budúcnosti

Aj nemecká automobilka BMW sa rada pozerá do budúcnosti. Výsledkom tejto pozorovacej aktivity je futuristický koncept automobilu Vision M NEXT. Brutálny športiak v spája pôsobivé tvary a farby s minimalistickým interiérom, ale hlavne futuristickými prvkami.

BMW Vision M NEXT je doslova výzvou pre ďalšie generácie, čo v sebe skrýva aj samotný názov. Zatiaľ čo model BMW Vision iNEXT ukázal, ako autonómne riadenie môže zmeniť život našich automobilov, BMW Vision M NEXT demonštruje, ako môžu najmodernejšie technológie urobiť zážitok z jazdy ešte rýdzejší a emocionálne pôsobivejší.

V oboch koncepčných vozidlách je dôraz kladený na posádku vo vnútri. „Dizajn a technológie robia zážitky „Ease“ a „Boost“ prirodzenejšie a intenzívnejší,“ tvrdí šéfdizajnér automobilky Adrian van Hooydonk. Interiér je minimálne rovnako vydarený ako exteriér vozidla. Vypadá, ako keby bol vyrobený z jedného kusu, má minimálne členenie a jemne zamatový povrch.

Sedadlá sú súčasťou kokpitu. Všetko je minimalistické s dôrazom na detail a minimum ovládacích prvkov. Šoférovi na ovládanie slúži efektný športový volant a klasická brzda s plynom. V riadení mu pomáha špeciálna číra dvojica displejov, ktorá mu servíruje nezbytné informácie pre bezpečnú cestu. „BMW Vision M NEXTje progresívny hybridní športový automobil. Čo sa týka jeho vzhľadu a interakcie, tak z neho srší evidentné sebavedomie,“ uzavrel tému Domagoj Dukec, viceprezident BMW Design.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov