Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota chystá GR C-HR!

Športové oddelenie Toyota Gazoo Racing má v poslednom čase plné ruky práce. Po famóznej novinke GR Yaris prichádza ďalšia skvelá správa – o pár rokov dorazí aj GR C-HR.

Požiadavky moderných zákazníkov sú špecifickejšie ako kedykoľvek predtým a aktuálnym veľkým trendom sa stávajú čoraz viac výkonné SUV a crossovery. Stačí sa pozrieť na Volkswagen T-Roc R, v Hyundai sa šepká o Kone N a Ford pripravuje športovú verziu Pumy. Tohto trendu sa zjavne plánuje uchytiť aj Toyota, ktorá športový model GR C-HR plánuje predstaviť už do roku 2023.

Nápad to je celkom dobrý, model C-HR má už sám o sebe dynamicky strihnutý dizajn a slušné jazdné vlastnosti. Vo verzii GR pravdepodobne dostane prepracovaný podvozok a výkonnejšie brzdy. Zatiaľ nevieme, či GR C-HR príde ešte ako aktuálna generácia, alebo medzičasom stihne Toyota predstaviť novú generáciu. Každopádne, pohonná jednotka je už viac menej istá – bude ňou 1,6-litrový preplňovaný trojvalec, ktorý poznáme z Toyoty GR Yaris. Výkonnostné naladenie zatiaľ, samozrejme, nie je známe.

Toyota už pri predstavení modelu GR Yaris avizovala, že jeho motorizácia sa objaví aj pod kapotou ďalších modelov, okrem GR C-HR je tak predpoklad, že v blízkej budúcnosti pribudne aj nejaký ďalší športovo ladený model. Kým GR C-HR budeme mať možnosť spoznať oficiálne, pozrite si vizualizácie vytvorené britským portálom Autoexpress. Veru, máme sa na čo tešiť!

Zdroj – Autoexpress

Zdroj: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov