Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Pozor, Citroën začal vyrábať granáty!

Ale nie, nebojte sa. 67 ročný dedko z Poľska si myslel, že našiel v koši granát. Dokonca sa s tým dostavil na príslušnú policajnú stanicu. Tí podnikli potrebné kroky a dokonca sa rozhodli evakuovať budovu.

Celé sa to odohralo 9. februára v poľskom meste Zabrze. Starší pán so sebou priniesol predmet, ktorý sa náramne podobal granátu. Na prvý pohľad nebolo jasné nikomu, o čo sa jedná. Preto sa rozhodli evakuovať budovu, oddelenie do okruhu 100 metrov. Na miesto si nechali privolať pyrotechnikov. Tí po krátkom skúmaní zhodnotili, že sa nejedná o granát, ale o súčiastku z automobilu. Keď sa na to lepšie pozriete naozaj prídete na to, že je to komponent z auta. Konkrétne sa jedna o tzv. hydropneumatickú guľu Citroën, ktorá je naplnená LHM kvapalinou. Ak je funkčná, vozidlo je megakomfortné. Škoda, že od tohto systému nadobro upustili.

Na druhej strane neznalým ľudom môže táto guľa pripomínať granát. Navyše je aj zelenej farby. Na druhej strane, ak by sa potvrdilo, že predmet je naozaj granát, mohlo to skončiť oveľa tragickejšie. Ak niekde nájdete podozrivý predmet, nevybuchnutú muníciu, nikdy ich neberte do ruky. Vzdiaľte sa, zapamätajte si miesto a nahláste to na linku 158.

Zdroj a foto: SLASKA.POLICJA.PL

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov