Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Peugeot + Gillardeau = Pikniková e-trojkolka

Štúdio Peugeot Design Lab navrhlo pre rodinnú firmu Gillardeau, ktorá sa zaoberá obchodom s ustricami, elektrickú trojkolku. Bohémsky piknik pre tucet osôb s retro trojkolkou, ktorá disponuje aj skladacím stolčekom, sa tak môže začať….

Spomínaná pikniková trojkolka je doma hlavne francúzskom ostrove Île de Ré, kde je možné si užívať konzumáciu tradičných ustríc práve od Véronique Gillardeau a jej značky. „Spoločne so štúdiom Peugeot Design Lab sme vytvorili päť mobilných foodtruckov Marcelle. Ich úspech na trhoch a rôznych akciách ma prinútil k novej spolupráci so štúdiom. Chcela som našim zákazníkom ponúknuť nový koncept, vhodný pre ostrov Île de Ré,“ uviedla Véronique Gillardeau.

Spoločne s dizajnérmi Peugeot sa vykryštalizovala predstava o efektívnej trojkolke. Naši zákazníci si môžu prenajať trojkolku, vychutnať si ustrice Gillardeau na barovom stole a súčasne krásny výhľad na more. Trojkolku som pomenovala Le Petit Gégé ako poctu Gérardovi Gillardeau, vnukovi zakladateľa našej firmy. Bol vášnivý cyklista a váhal, či sa stať profesionálnym cyklistom, alebo chovateľom ustríc,“ dodala Véronique Gillardeau.

Trojkolka dokáže pojať jedlo a nápoje pre 12 osôb a vďaka elektromotoru sa s ňou ľahko manipuluje. Dojazd až 160 km k cestovaniu po ostrove Île de Ré úplne postačuje. Dizajnéri navyše vymysleli mechanizmus pohybu, úložné priestory a štýl trojkolky. Zúžená zadná časť trojkolky zaistená koženými pántami evokuje kapotu klasického auta. Drevené a nerezové prvky sa inšpirujú tradíciami chovu ustríc.4

Čierny lak a logo potom posilňujú prestíž firmy Gillardeau. Malá súkromná rodinná firma Gillardeau funguje od roku 1898, keď vznikla v Bourcefranc-le-Chapus neďaleko La Rochelle a Île d’Oléron v západnej časti Francúzska. Gillardeau v súčasnosti produkuje takmer polovicu všetkých ustríc v Normandii neďaleko Utah Beach, ale aj v írskom County Corku, kde je voda čistejšia a menej hospodársky zničená krajina.

-jj- zdroj: Peugeot Design Lab

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov