Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Modernejší Citroën C3: Kto sa hrá, nerobí zle

Modernizácia je síce menšia, no viditeľná. Motory sa nemenili, ale okrem dizajnových zmien pridal Citroën aj niekoľko ďalších noviniek.

Segment mestských áut zaznamenal v poslednom čase výrazné posilnenie, viacero výrobcov predstavilo nové generácie svojich modelov, stačí sa len pozrieť na nový Opel Corsa, či Peugeot 208. Citroën C3 je na trhu už štvrtý rok, menší facelift tak už bol žiaduci, no pravdupovediac, aj aktuálny dizajn C3-ky vyzerá mimoriadne štýlovo a moderne.

V exteriéri sa zmenila najmä predná maska, ktorá ide v šľapajach ostatných nových modelov značky. Spodný chrómový pás tiahnuci sa od loga Citroën je na okrajoch zahnutý a siaha až po hlavné stretávacie svetlomety. Mierne pozmenený bol aj predný nárazník, oplastovanie lemov blatníkov a dizajnovou zmenou prešli aj prvky Airbump. K dispozícii budú aj nové 17-palcové kolesá. Citroën C3 bol vždy známy veľkými možnosťami individualizácie, najmä po stránke farebných kombinácií. Facelift ponuku farieb ešte viac obohacuje, pridané boli 2 nové laky karosérie, 4 exteriérové farebné pakety a 4 farby strechy.

Po motorickej stránke sa nemení nič, v zásade ani nemusí – Citroën už dlhšie využíva efektívne a úsporné motory, ktoré sú plne kompatibilné s novou normou Euro 6. Drobnou technologickou novinkou sú predné parkovacie senzory, ktoré doteraz neboli dostupné. Do interiéru pribudli aj nové Advanced Comfort sedadlá, ktoré sú prebraté z modelu C4 Cactus. Novinkou je aj interiérový paket, ktorého súčasťou sú drevené lišty na prístrojovej doske. Faceliftovaný Citroën C3 by sa mal do predaja dostať v apríli tohto roku.

Zdroj – Citroën, Autoexpress

Autor: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov