Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Krajiny V4 o autonómnej jazde ani nesnívajú

Autonómne autá. Strašiak, ale aj pomocník v jednom. Nie tak ďaleká budúcnosť. Lenže nie všade... My ťaháme za kratší koniec.

Autonómne autá potrebujú vstupy, ktoré budú vyhodnocovať. Krajiny V4 výrazne zaostávajú za svetom v štúdii pripravenosti. Favoritom je USA, na chvoste patria krajiny so slabou kultúrou v doprave. Hodnotilo sa spolu 25 krajín. Najlepšie z našich susedov sa darilo Českej republike. Ostatné krajiny sa ani nedostali do rebríčka. Prečo ČR a ostatné krajiny V4 nie? ČR má najbližšie k realizácii testovacieho centra autonómnej jazdy.

Autonómnosť je vítaná

Podľa dostupných štatistík a štúdii nie je žiadnym tajomstvom, že väčšina obyvateľstva príchod autonómnych vozidiel naozaj víta. Šoférovanie je pre nich otrava, strata času…

Čože, cesty bez dopravných značiek?!

Viete čo budú robiť v autách?

Aktuálne sa musíte plne venovať vedeniu motorového vozidla. Čo by však ľudia v autonómnych autách robili? Spotrebitelia uviedli, že počas jazdy budu najčastejšie chatovať a telefonovať, oddychovať, spať, či sledovať filmy alebo hrať hry.

Plne autonómne autá ešte nie sú k dispozícii

Marketing je krutý. Často uvádza do omylu. Vyznať sa v autonómnych autách je naozaj problém. Sama autonómnosť áut sa delí na niekoľko stupňov. Aktuálne sa bežne predáva ešte len 2. stupeň. To znamená, že  vodič nemôže odovzdať riadenie autu, musí byť naďalej schopný prevziať riadenie. Technológia však nespí, a už niekoľko mesiacov, či dokonca rokov môžete počuť o stupni 3. Lenže jeho plnému nasadeniu bránia okrem iného aj legislatívne predpisy.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov