Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nová Kia Sorento – Aj sedemmiestna verzia

KIA len nedávno zverejnila oficiálny „teaser“ obrázok, ktorý do veľkej miery napovedal, ako bude nová generácia Sorenta vyzerať. Na ňu už všetci netrpezlivo čakáme, keďže aktuálna generácia si už dlhšie žiadala výraznejšiu modernizáciu. KIA naznačila, že nové Sorento bude kompletne prepracovaným autom, ktoré okrem novej techniky dostane aj úplne iný dizajn.

Slová sa potvrdili a špionážne fotografie hovoria za všetko. Nová KIA Sorento má dizajn výrazne inšpirovaný americkými modelmi a v porovnaní s aktuálnou generáciou je ešte hranatejšia. Na exteriéri zaujmú najmä zadné partie, ktoré dostali zaujímavé vertikálne svetlomety. Mohutný dizajn karosérie však nie je len na okrasu, nové Sorento bude dostupné aj v 7-miestnej verzii.

Pod kapotu Sorenta sa prvýkrát dostane aj plug-in hybridné pohonné ústrojenstvo. Očakáva sa, že zachovaný zostane aj naftový agregát spárovaný buď so 6-stupňovou manuálnou, alebo 8-stupňovou automatickou prevodovkou. Všetky technické detaily sa dozvieme 3. marca, kedy bude nové Sorento oficiálne odhalené, verejnosti sa prvýkrát naživo ukáže na spomínanom ženevskom autosalóne. Objednať si ho s veľkou pravdepodobnosťou budete môcť už v priebehu tohto roka. Čo na nový dizajn Sorenta hovoríte vy? Dajte vedieť v komentároch!

Zdroj – KIA, Autoexpress

Autor: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov