Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Robil vodičáky za iných, skončil v base

Život bez vodičáku si viem len veľmi ťažko predstaviť. Veľa ľudí, aj na Slovensku, je takých, čo by za volantom naozaj nemala čo hľadať. Nevie poriadne čítať, ani písať, a predsa sa na aute vozí... Ako je to možné?!

Získanie vodičského preukazu so sebou nesie určitý kurz. Krajiny vo svete to môžu mať inak. Naozaj platí staré známe: iný kraj, iný mrav. Každopádne, asi naozaj všade vo svete musí vodič začiatočník zložiť záverečnú skúšku. A tu môže nastať problém. Nie každý na to má, aby ju úspešne zvládol. Preto sa nielen u nás, ale aj vo svete nájdu rôzni špekulanti.

Muža z anglického mesta Coventry súd poslal do väzenia na 2 roky a 4 mesiace, pretože opakovane vykonával skúšky na vodičský preukaz namiesto skutočných uchádzačov. Tohto konania sa dopustil v 12 mestách po celom Anglicku.

42-ročný Swallaxadin Abdul Bashir bol ešte začiatkom januára odsúdený na trestnom súde vo Warwicku za jeho 12 trestných činov, ktoré sa odohrali od októbra 2018 do augusta 2019.

Všetky skúšky, ktoré muž v mene iného vykonal, boli automaticky neplatné. Vyšetrovatelia pripustili, že tento prípad bol veľmi zložitý, keďže nie je vôbec isté, či konečný počet nie je oveľa vyšší, ako ten, čo sa im podarilo dokázať.

Muža okrem iného prezradili dôkazy z jeho mobilu, v ktorom mal informácie o podvodnom konaní.  Nechýbala ani domová prehliadka, pri ktorej našli a stotožnili viaceré predmety, ktoré muž pri trestnej činnosti používal.

Navyše sa jedná o recidivistu, alebo inak povedané  známa firma. Tento pánko dostal už v minulosti viacero trestov za podobné trestné činy.

Teória  je pri šoférovaní základ. Na nej stojí a padá bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Nevravím, že musíte poznať každé jedno pravidlo, ale pevné základy, ktoré viete uplatniť, sú viac než nutnosť.

Zdroj: Tispol

Foto: ossolinski

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov