Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Limitované autá, špekulácie a výhodný biznis

Limitované edície jednotlivých modelov sú tak trochu predurčené k tomu, že ich cena po rokoch bude vyššia, ako v prípade bežného modelu. Úplne iná situácia je pri autách, ktorých je vyrobených len pár kusov.

Vravieva sa, že život milionárov je ťažký. Pomysleli ste si, že ma huba nebolí, čo? Ale naozaj, ako sa to vezme… Každopádne, premietnime si to len čisto do problematiky nákupu nových raritných áut. Peniaze v tomto prípade neznamenajú všetko. Ako to myslím? No tak, že aj keby ste mali všetky prachy sveta a jednoducho nespĺňate podmienky dané výrobcom auta, k horúcej novinke sa nedostanete. Niektoré limitované verzie Ferrari, Porsche, či McLarenu sú podmienené vlastníctvom aj iného modelu, ktorý je niečím výnimočný.

Poviete si, že je to hlúposť? Ako sa to vezme. Tieto autá sú často symbolmi automobiliek, ktoré ich vyrábajú. Touto cestou sa snažia dochovať ich čo najviac a predávať ich ľudom, ktorí si tie majstrovské diela skutočne vážia. Reálne je však situácia často úplne iná. Prichádzajú na rad špekulantstvá, ktoré môžu priniesť nečakane vysoké zisky bez veľkej námahy.

Ako veľmi dobrý príklad môžeme uviesť Ford. Táto automobilka začala v roku prijímať objednávky na aktuálny model Ford GT. Celkovo do r. 2022 po navýšení ich má byť vyrobených 1350 kusov. Uchádzačov je však viac ako 7000.

Automobilka si tak podľa vlastného kľúča vytipovala ľudí, ktorí tento skvost naozaj dostanú, alebo už medzičasom dostali. Dajme tomu, že sú to všetko ľudia, ktorí niečo vo svete znamenajú. Všetci títo šťastne vybraní záujemcovia dostali pri preberaní zmluvu, ktorá ich zaväzovala nepredať pýchu Fordu po dobu 2 rokov.

Čo čert nechcel, práve teraz ubehli celé 2 roky. Niektoré z áut sa už objavili na aukčných portáloch. Nárast cesty? Od 100% viac. Za 2 roky! Sú kusy, ktoré atakujú sumu milión dolárov! A záujemcov je dosť, keďže neboli uspokojené túžby všetkých na začiatku.

Najsmutnejšie na tom je, že majetní ľudia tieto rarity kúpili už v samom počiatku len za účelom čistej špekulácie a nie akéhosi hlbšieho vzťahu. Každopádne, ľudovo povedané zarábať treba a ľudia s peniazmi to veľmi dobre vedia, tak sa chytajú každej príležitosti.

Foto: FORD

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov