Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Počuli ste už elektrické Maserati?

Slová „Maserati“ a „elektrina“ si mnohí dlho nevedeli spojiť dokopy, no časy sa menia a elektrifikácii sa nevyhne ani taliansky výrobca známy predovšetkým krásne hlučnými spaľovacími motormi.

No inžinieri v Maserati veľmi dobre vedia, že ak chcú uspieť a vniesť do svojich elektrifikovaných športových modelov emóciu, ktorú zákazníci očakávajú, musia spraviť niečo inak. V aktuálnej dobe má Maserati v talianskom meste Modena testovacie centrum určené špeciálne na testovanie elektrických pohonov.

Okrem vysokých výkonov a špičkových jazdných vlastností však Maserati pracuje aj na vývoji zvuku. Dobre čítate, Maserati chce svoje elektrické modely obdariť špecifickým zvukom, ktorý by nemal byť len nenápadným pískaním elektromotora. Prvú ukážku, ako by elektrické Maserati mohlo znieť, si môžeme vypočuť už teraz. V oficiálnom videu od Maserati sa predvádza Gran Turismo, ktorého 4,7-litrový atmosféricky preplňovaný osemvalec nahradil práve elektromotor.

Elektrické pohonné ústrojenstvá Maserati sú ešte v procese vývoja, no prvý elektrifikovaný model by mal prísť už v roku 2021. Naznačujú to aj rímske číslice MMXXI na aute vo videu. Čo si o zvuku elektrického pohonu Maserati myslíte vy?

Zdroj – Maserati

Autor: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov