Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster: Vypredané!

Talianska automobilka Lamborghini sa ešte v priebehu minulého roka pochválila limitovanou edíciou svojho superšportového vozidla Aventador SVJ 63 Roadster.

Ako už samotný názov napovedá, ide o otvorenú verziu kupé Aventador SVJ, ktorého strechu je možné sklopiť. Číslo 63 potom označuje nielen rok vzniku automobilky, ale tiež počet vyrobených exemplárov tejto verzie. Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster navrhlo Centro Stile spolu so špecializovaným tímom Ad Personam.

Na výber bude s vopred dobre vybraných deviatich farebných kombinácií farieb vozidla, ktoré sa ďalej budú prelínať interiérom v troch farebných variantoch. Športovému výzoru napomáha veľké číslo 63 na bokoch a kapote. Rovnaké číslo nájdeme aj v interiéri, kde sa pekne snúbi s materiálmi ako Alcantara a koža. Limitovaná verzia rozhodne neznamená limitovaný výkon.

O slušné zvezenie sa stará dvanásťvalec s objemom motora 6,5 litra a výkonom 770 koní. Na stovku zrýchli za 2,9 sekundy, na dvojnásobnú rýchlosť potom za 8,8 sekundy. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 350 km/h. Nikoho asi neprekvapí, že všetkých 63 exemplárov je už predaných. Prví majitelia sa v nich prevezú v tomto kalendárnom roku.

-jj-, zdroj: Lamborghini

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov