Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford Mondeo ako crossover?

Vďaka úniku servisného dokumentu sa dozvedáme niekoľko zaujímavostí o novom Forde Mondeo, ktorý bude podľa všetkého predstavený v roku 2021.

Pred vydaním každého nového modelu dostávajú všetky autorizované servisy danej značky v dostatočnom predstihu zoznam vybavenia potrebného na opravy daného auta. Práve takýto dokument aktuálne unikol na internet a sú v ňom uvedené položky potrebné na zloženie zadnej nápravy Fordu Mondeo 2022. Rok 2022 napovedá, že v tomto roku sa bude nové Mondeo už predávať, jeho oficiálne predstavenie sa tak odhaduje na budúci rok.

No to nie je všetko. Servisný dokument odhalil aj to, že nové Mondeo bude vybavené zadnou nápravou s listovými pružinami. Takáto konštrukcia je pri klasických kombíkoch a sedanoch strednej triedy nevídaná, no využíva ju napríklad nové Volvo XC90. To naznačuje veľa. V prvom rade, náprava s listovými pružinami zaberá oveľa menej miesta ako tradičná náprava s vinutými pružinami. Ford toto riešenie použil pravdepodobne z dôvodu šetrenia miesta, aby mohol do podlahy umiestniť akumulátor hybridnej či plug-in hybridnej verzie bez toho, aby bol obmedzený objem kufra.

Listové pružiny sa však zväčša používajú pri autách s vyššou svetlou výškou podvozka, naznačujú teda, že nové Mondeo by mohlo byť crossoverom. O tomto kroku Fordu sa už dlhšie špekuluje a dokonca aj prvé špionážne fotky tieto úvahy do istej miery potvrdzujú. Ford sa rozhodol testovací kúsok zakamuflovať ako Focus kombi, no je na ňom jasne viditeľný väčší rázvor kolies, vyššia svetlá výška a dĺžka samotného auta, je tak veľmi pravdepodobné, že sa jedná o prvotnú testovaciu verziu Mondea.

To, či sa tieto predpoklady vyplnia, sa dozvieme pravdepodobne až budúci rok. Privítali by ste Mondeo ako crossover?

Zdroj – Autocar

Autor: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov