Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Pininfarina HK GT: Kupé s čajčími krídlami

Svetoznáme talianske dizajnérske štúdio Pininfarina dokáže stále zaujať svojimi projektmi. Inak tomu nie je ani v prípade štvormiestneho kupé s označením HK GT, ktoré vyrobilo opäť po roku pre značku Hybrid Kinetic Group z Hongkongu.

Nové kupé zaujme nielen skladbou svetlometov, ale hlavne otváraním dverí v tvare čajčích krídiel. Spoločnosť Hybrid Kinetic Group si najala pred niekoľkým sezónami talianske dizajnérske štúdio Pininfarina, aby im navrhovalo originálne vozidlá postavené na elektrickom pohone. Za 68 miliónov amerických dolárov (61,310.970 eur) im dizajnéri z Apeninského polostrova navrhli už dve vozidlá. Prvým bol v roku 2017 sedan H600 a druhým SUV s označením K550.

Oba by mali ísť do predaja v priebehu tohto kalendárneho roka. Identický dizajnérsky jazyk Pininfarina použila aj pri tvorbe výstredného kupé HK GT, ktorý očaril návštevníkov vlaňajšieho autosalónu v Ženeve. Na prvý pohľad ešte výraznejšie, ešte viac aerodynamicky tvarovaný a modernými technológiami zdobený automobil ponúka kompaktný vzhľad. Nie príliš praktické, ale o to viac efektné otváranie dverí a štyri miesta na sedenie zaujmú na prvý pohľad.

Ďalším výrazným prvkom je aj osvetlenie masky prechádzajúcej do predných svetlometov. Rovnako extravagantný ako exteriér je aj interiér vozidla. Dodržuje organické línie z exteriéru, ale možno trochu zbytočne experimentuje s materiálmi a štruktúrami. Volant a palubná doska sú vyvedené v bielej koži. Dominantných je niekoľko displejov a nadmiera osvetlenia. Pohon budú zabezpečovať elektromotory a prípadne aj turbína.

-jj-, zdroj: Uncrate a Pininfarina

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov