Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche 911 Carrera: Kupé aj kabriolet

Vlani nemecká automobilka Porsche rozšírila novú generáciu modelu 911 o modernizované verzie 911 Carrera Coupé a 911 Carrera Cabriolet. Nové základné verzie modelu majú nielen svalnatejší „look“, ale tiež modernizovaný interiér a vyšší výkon ako jeho predchodca.

Porsche 911 Carrera Coupé je základný model, teda nielen najlacnejší, ale tiež najmenej vybavený a najmenej výkonný. Dizajnový jazyk novinky vychádza rovnako ako v prípade otvorenej verzie 911 Carrera Cabriolet z osem mesiacov starého modelu Porsche 911 Carrera 4S, ktorý predstavili na americkom autosalóne v Detroite ako prvý.

Nové športové vozidlo ide na štart ako Coupé a Cabriolet. Jeho trojlitrový, dvoma turbodmýchadlami preplňovaný šesťvalcový motor boxer podáva výkon 283 kW (385 k). Carrera vstupuje do rodiny 911 a presvedčí potenciálnych zákazníkov aj o 11 kW (15 k) vyšším výkonom než jej predchodca.

Prémiovú základnú výbavu zdieľa takmer v nezmenenej podobe s modelom 911 Carrera S. Samozrejmosťou je kvalitný interiér s dotykovou 10,9-palcovou obrazovkou, rozsiahle funkcie konektivity a tiež inovatívne asistenčné systémy, ako je Porsche Wet Mode pre ešte bezpečnejšie jazdné vlastnosti na mokrej a klzkej vozovke.

Model 911 Carrera sa odlišuje menej dimenzovanými kolesami, brzdami a tiež aj samostatnými koncovkami výfukového systému. Motor, podvozok aj brzdy sú rovnako ako v prípade modelu Carrera S dimenzované na exkluzívny športový a akčný charakter. Trojlitrový šesťvalcový agregát boxer modelu 911 Carrera generuje výkon cez menší priemer kolies z turbín a kompresorov nových turbodmýchadiel.

Prenos sily preberá osemstupňová automatická dvojspojková prevodovka PDK. To umožňuje vozidlu 911 Carrera Coupé akcelerovať z pokoja na 100 km/h za 4,2 sekundy, pričom maximálna rýchlosť je stanovená na 293 km/h. S príplatkovou výbavou Sport Chrono sa zrýchlenie skráti podľa zástupcov nemeckej automobilky ešte o 0,2 sekundy.

-jj-, zdroj: Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov