Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


GMC Harley-Davidson: Ford von z hry

Ako huby po daždi pribúdajú na zámorský trh nové vozidlá v segmente pick-up. Tentoraz je do toho zamiešaný aj legendárny výrobca motocyklov Harley-Davidson, ktorý vyrobil nové úžitkové auto v spolupráci so spoločnosťou GMC, ktorá patrí pod General Motors.

K spomínanej kolaborácii došlo dve dekády potom, čo Harley-Davidson uviedol do predaja premiérový pick-up v spolupráci s automobilkou Ford. Neskôr bola výsledkom ich spoločnej snahy napríklad aj edícia pick-upov F-150.

Zmena je život. Vedenie od Harley-Davidson začalo komunikovať so značkou GMC, ktorá sa sústredí výhradne na výrobu mohutných truckov a veľkých SUV. Na vrchole pyramídy je model Sierra s dĺžkou až skoro šesť metrov v tej najväčšej konfigurácii.

Harley-Davidson sa pyšní tým, že na jemu zverenej špeciálnej edícii urobil celkovo 65 úprav. Zmeny však rozhodne nie sú len kozmetické. Výrobca motoriek sa zameral napríklad aj na výfukový systém, ďalej pridal odpruženie od spoločnosti BDS a väčšie terénne pneumatiky.

Výroba vozidla je obmedzená len na 250 exemplárov, ktoré budú dostupné v troch farebných odtieňoch – Onyx Black, Summit White alebo Satin Steel Metallic. Vozídlá budú vznikať v Indiane v spoločnosti Tuscany Motor, ktorá sa výrobou špeciálnych amerických truckov zaoberá už niekoľko desaťročí.

-jj-, zdroj: Uncrate

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov