Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Taxislužby v Prahe budú drahšie o 30 %

Používate v Prahe taxík? Tak to si budete musieť priplatiť. A nie málo. Keď sa to preráta na percentá, je to veľmi zaujímavé číslo.

Ak to schvália, ceny narastú od 1. apríla 2020.

Jazdné v Prahe sa pravdepodobne zvýši. Rozhodovať o tom majú dnes. Z aktuálnych 26 Kč to bude 36 Kč. Stojné za jednu minútu zdražie o korunu, čiže na 7 korún. Nástupné porastie zo 40 na 60 korún. Dôvod? Maximálne stanovené ceny pochádzajú ešte z roku 2006 a nereflektujú aktuálne náklady prevádzkovateľov taxislužieb.

Ak zákazník zvolí elektromobil, ktorý ho má odviesť, kilometer jazdy bude stáť maximálne 39 korún. Nástupné 70 Kč. Dôvodom vyššej ceny v sadzobníku pri elektromobiloch je vyššia nadobúdacia cena samotného auta.

Nárast ceny jazdného je 28,5 %.

V Prahe ostávajú v hre aj mobilné (alternatívne) taxislužby. Proti nim však v minulosti klasickí taxikári opakovane protestovali.

Zmenia zákon

Zdá sa, že sa v Čechách tiež zmení zákon. Pravidla v taxikárčení sa zjednodušia v prospech alternatívnych prepravcov. Po novom by tak nemuseli mať taxikári taxameter, postačí im mobilná aplikácia. Na označenie namiesto svietiaceho transparentu postačí nálepka. Obce prídu o právo diktovať farbu a veľkosť auta využívaného ako taxi.

Zdroj: CN.cz

FOTO: skitransfer.cz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov