Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rolls-Royce Red Phantom: Dobrá idea

Britská automobilka Rolls-Royce pri príležitosti 115. výročia vzniku svojej luxusnej značky prémiových vozidiel vytvorila jediný exemplár špeciálneho na mieru upraveného modelu Red Phantom v krvavo červenej farbe. Okrem tmavo-červeného laku má aj viacero ďalších vychytávok.

Prvým aspektom jedinečného Rolls-Royce Bespoke Red Phantom je, že vozidlo nepôjde do bežného predaje pre majetného zákazníka, ale do charitatívnej aukcie. Vyvolávacia cena exkluzívnej limuzíny je 450.000 USD, ale odborníci očakávajú, že konečná hodnota sa ustáli niekde medzi 600.000 – 800.000 USD.

Finančný výťažok z newyorskej aukcie RM Sotheby´s bude venovaný na pomoc ľuďom postihnutým chorobou AIDS. Základom je limuzína Phantom, ktorá má lak v originálnom odtieni Magma Red s mikročasticami kryštálov. Lakovaný je v piatich vrstvách a každá vrstva bola najmenej päť hodín ručne leštená.

Okrem toho má Red Phantom tiež exkluzívne navrhnutý interiér od afroamerické maliarky a výtvarníčky Mickalene Thomasovej. Krvavo červená sa prejavuje na volante, ovládacích prvkoch, palubnej doske a prešívaní svetlých kožených sedadiel. Strop zdobí 16.600 optických vlákien.

-jj-, zdroj: Rolls-Royce

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov