Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


GT Sport: Štúdia Lamborghini Lambo V12

Počas nedávneho finále virtuálnych majstrovstiev sveta FIA Gran Turismo v Monte Carle predstavila automobilka Lamborghini koncept Lambo V12 Vision GT vrátane skutočnej veľkosti. Inovatívnu štúdiu by mali zaradiť do virtuálnej hry Gran Turismo Sport na jar tohto roku.

Vizionársky a atraktívny hypešportiak je výsledkom diazjnérskych aktivít štúdia Lamborghini Centro Stile z talianskeho mestečka Sant’Agaty. Jednomiestny športový automobil stelesňuje čistú radosť z jazdy. Poháňa ho rovnaký hybridný agregát V12 ako model Sián FKP37, ktorý firma predstavila v septembri minulého roka. Jeho podoba vychádza z dizajnérskeho jazyka značky Lamborghini, ale vyjadruje svoju filozofiu futuristickými konštrukčnými metódami.

Zatiaľ, čo design zachováva pre Lamborghini typickú siluetu jedinej osi, určenie pre virtuálnu hru Gran Turismo eliminuje potrebu sedadiel pre pasažierov. To napokon aj determinuje tvar, ktorý zdôrazňuje, že ide o jednomiestne vozidlo. Strhujúci exteriér tejto štúdie jej zaisťuje vynikajúce aerodynamické vlastnosti. Najmä zadná časť športiaku je zdôraznená veľkým krídlom.

Hlavná časť karosérie je oddelená od blatníkov a má šesťuholníkové bočné okná, ktoré nezaprú inšpiráciu v koncepte Marzal z roku 1968. Vpredu aj v zadnej časti sú potom unikátne svetlomety v tvare písmena Y. Takto vizionársky koncept samozrejme potrebuje aj odpovedajúci interiér. Šofér vstupuje do kabíny spredu, podobne ako stíhací pilot. Všetky hlavné ovládacie prvky riadenia sú umiestnené na futuristickom volante a všetky informácie sa virtuálne premietajú do zorného pola šoféra.

Stredobodom reálnej makety je potom volant so všetkými ovládacími prvkami. Pre populárnu virtuálnu hru Gran Turismo Sport navrhujú špeciálne automobily skoro všetky veľké automobilky. Vďaka virtuálnemu prostrediu sa dizajnéri nemusia držať priamo realizovateľných konštrukčných prvkov a proporcií. Hlavným rysom návrhu sa tak stáva unikátnosť, originalita, zábava z jazdy a inovácie.

-jj-, zdroj: Lamborghini

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov