Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes T2 609D: Pojazdný dom snov?

Karavany nemusia byť len fádnymi bielymi dodávkami s posteľou a niekoľkými spotrebičmi. Britská firma Supertramped Co. ukazuje, že perfektným karavanom, alebo skôr pojazdným domovom, sa môže stať aj staručký Mercedes T2 609D.

A ten, veru, stojí za pozornosť. Začnime však pekne poporiadku. V Británii pôsobí malá firma s názvom Supertramped Co., ktorá sa špecializuje na konverzie európskych dodávok a mikrobusov na štýlové karavany. Pod pojmom „európske dodávky a mikrobusy“ si však nepredstavujte konvenčné Fiaty Ducato či Citroëny Jumper. Chalani v Supertramped Co. sa totiž zameriavajú na prerábky starých európskych dodávok, predovšetkým z 90. rokov. Ich najnovší počin stojaci na základoch Mercedesu T2 609D, jasne dokazuje, že nápad prerábať staré dodávky na karavany rozhodne nie je na zahodenie.

Upravený Mercedes T2 609D, ktorý dostal meno Ernie, upúta už na prvý pohľad zaujímavou kombináciou „šmolkovej“ modrej a bielej farby karosérie. Skutočný poklad a to, čo robí Ernieho výnimočným, sa však nachádza až v interiéri. Žiadne lacné plastové skrinky a vetché stolíky tu nečakajte. Naopak, privíta vás špecifická vintage atmosféra, ktorú vytvárajú obklady vyrobené z pravého dreva so slušným nádychom histórie. Všimnite si drevenú latrínu, či sprchový kút s preskleným stropom. V takto štýlovo zariadenom interiéri by som dokázal stráviť celý život, nielen pár týždňov na dovolenke…

Avšak, žiadny strach, Ernie zároveň disponuje aj radou najmodernejších vymožeností. Na streche nájdete 520 wattové solárne panely, v interiéri nechýba chladnička, mraznička, rúra, jednotka na sterilizáciu vody, wi-fi router, kvalitné ozvučenie 6 reproduktormi, či dokonca možnosť hlasového ovládania svetiel a spotrebičov cez systém Alexa.

Koľko takáto sranda stojí? Možno budete prekvapení, ale vôbec nie veľa. Kompletná prerábka starého Mercedesu T2 609D na takýto famózny karavan stála 25 000 dolárov. Čo poviete, vyrazili by ste s ním na dovolenku?

Autor: Domino Parajka

Zdroj – Thedrive

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov