Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


SEMA 2019: Hyundai Veloster Grappler

Na tohtoročnej predajnej výstave SEMA Show v Las Vegas nebola opäť núdza o netradične riešené vozidlá a úlety. Do tejto kategórie zapadol aj športovo ladený hatchback Hyundai Veloster Grappler, ktorý sa však premenil na bizarný terénny automobil.

Metropola púštneho hazardu a kasín býva miestom začiatkom novembra destináciou, kde sa verejnosť môže zoznámiť s najpodivnejšími automobilovými kreáciami. Hyundai Veloster už vo svojej štandardnej podobe priťahuje pozornosť atypickou koncepciou s dvojicou dverí len na jednej strane karosérie.

V prípade štúdie Grappler, postavenej na základoch aktuálnej druhej generácie tohto modelu, sa však s najväčšou pravdepodobnosťou jednalo o tú najmenšiu zvláštnosť. Hyundai Veloster Grappler, ktorý pripravili špeciálne pre SEMA Show 2019, totiž predstavuje premenu pôvodne čisto cestného modelu na drsné terénne vozidlo.

Športovo strihnutý hatchback Veloster sa v rámci prestavby na koncept s označením Grappler, čo v preklade znamená zápasník, dočkal pomerne rozsiahlych úprav podvozku aj exteriéru. Zásadné je zvýšenie svetlej výšky pre jazdu v teréne, pričom hlavný podiel na tom má použitie kolies Method Racing s veľkými terénnymi pneumatikami.

Karoséria sa dočkala úplne nového predného nárazníku s masívnym ochranným rámom a prídavnými svetlometmi. Nová je aj kapota motoru z uhlíkových vlákien a lemy blatníkov, ktoré rozširujú karosériu. Na streche je usadený robustný nosič batožiny značky Thule, ktorý nesie svetelnú rampu a tiež odnímateľný solárny panel, ktorý môže slúžiť na jej napájanie.

Hyundai zatiaľ neuvádza, aká pohonná jednotka sa ukrýva pod kapotou konceptu Veloster Grappler. Medzi odborníkmi sa však hovorí o veľmi schopnom športovom automobile do náročného terénu Už teraz je však takmer na 100 % isté, že tento atraktívny automobil do sériovej výroby nikdy nezamieri a poslúži len k prezentácii doplnkov, ktorými je obsypaný.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov