Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Juiced Bikes Scorpion: Vylepšená Babetta

Americká spoločnosť Juiced Bikes sa špecializuje na výrobu motocyklov, mopedov a bicyklov. Do kariet jej zahrala aj súčasná explózia e-mobility, takže najnovší elektrický bajk s názvom Scorpion bol len otázkou času.

Firmu Juiced Bikes založil Tora Harris, ktorý mimochodom promoval na Princestonskej univerzite v kalifornskom San Diegu v roku 2009 s titulom v odbore strojného a leteckého inžinierstva. Tento muž je okrem iného aj päťnásobný americký šampión v skoku do výšky, pričom v tejto atletickej disciplíne reprezentoval USA v roku 2004 na olympijských hrách.

V súčasnosti sa však Harris so svojou spoločnosťou venuje vývoju a výrobe pomerne robustne pôsobiacich elektrických bicyklov. Medzi ne môžeme vlastne zaradiť aj Scorpion, hoci ten svojim dizajnovým jazykom mieri medzi mopedy a vzhľadovo sa približuje u nás kedysi tak populárnej Babette, ktorá sa vyrábala v závodoch ZVL na Slovensku.

Juiced Bikes v prípade svojho „Škorpióna“ však nepoužívajú pre niekdajšie mopedy tradičný dvojtaktný jednovalec s objemom okolo päťdesiat kubických centimetrov, ale vsadil na dnes úplne bežný elektromotor, ktorý má pri štandardnom prevedení výkon 750 W a pre tzv. Hyperscorpion až 100 W.

Scorpion s 52-voltovou batériou s kapacitou 673 Wh má na jedno nabitie ponúkať dojazd viac ako 70 km a maximálnu rýchlosť 45 km/h. Hyperscorpion má mať s kapacitou 998 Wh dojazd až okolo 120 km a maximálnu rýchlosť v elektrickom režime cez 48 km/h.

V súčasnosti sa Scorpion dostal z fáze konceptu k plne funkčným prototypom a spoločnosť Juiced Bikes so sídlom v Kalifornii sa snaží získať finančné prostriedky na spustenie sériovej výroby aj prostredníctvom kampane na príspevkovom portáli Indiegogo.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov