Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ferrari SUV príde v roku 2022

Historicky prvé Ferrari SUV nesie nateraz označenie Purosangue, čo v preklade znamená plnokrvník. Oficiálna premiéra by sa mala odohrať v roku 2022.

Predstavenie prvého SUV so vzpínajúcim sa koňom v znaku bude pre automobilový svet veľkým momentom. Ferrari trendu SUV veľmi dlho odolávalo, dokonca sa nechalo hneď niekoľkokrát počuť, že SUV model sa v ich portfóliu neobjaví. Časy sa však menia a vedenie slávnej maranellskej firmy si zrejme uvedomilo, že vďaka SUV modelu dokáže Ferrari osloviť veľkú skupinu nových zákazníkov. Ferrari Purosangue by malo byť jedným z kľúčových modelov, ktoré pomôžu značke zvýšiť predajné čísla.

Šéf technického vývoja Ferrari, Michael Lieters, prezradil, že model Purosangue bude niečím novým, čo sme na poli výkonných SUV doteraz nezažili. Základné prvky SUV by mali byť zabalené v novej koncepcii, ktorá Purosangue odlíši od klasických super-výkonných SUV konkurentov, ktorými sú najmä Lamborghini Urus, Aston Martin DBX či Bentley Bentayga. Oficiálny dizajn auta zatiaľ nie je zverejnený, internetom však koluje viacero návrhov, ako by Purosangue potenciálne mohlo vyzerať.

Po technickej stránke bude Purosangue postavené na upravenej modulárnej platforme, ktorú využíva napríklad horúca novinka, Ferrari Roma. Motor bude umiestnený vpredu, samozrejmosťou bude multi-materiálová karoséria, ktorá bude s najväčšou pravdepodobnosťou 4-miestna. Michael Lieters prezradil aj to, že táto platforma je kompatibilná s V6, V8, ale aj V12 motormi, uvidíme však, ktoré z nich sa reálne dostanú pod kapotu. Poháňané budú všetky 4 kolesá. Plne elektrické Ferrari zatiaľ v pláne nie je, no je veľmi pravdepodobné, že pre Purosangue bude k dispozícii aj hybridné, či dokonca plug-in hybridné pohonné ústrojenstvo.

Sami sme veľmi zvedaví, ako bude Purosangue vyzerať vo svojej konečnej podobe. Čo si o prvom SUV Ferrari myslíte vy?

Zdroj: Autoexpress, Autocar

Autor: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov