Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche šokovalo štúdiou kozmickej lode

Zatiaľ, čo sa na Slovensku učíme skloňovať slovo elektromobilita, Porsche už pomaly, ale isto smeruje do vesmíru. Svetoznáma automobilka spojila svoje schopnosti s produkčnou spoločnosťou Lucasfilm a výsledkom je koncept nadčasovej vesmírnej lode.

Automobilka Porsche má pozitívne renomé a nie je nutné ju v podstate vôbec predstavovať. Produkčnú firmu Lucasfilm už zase toľko ľudí na našej planéte nepozná, avšak pokiaľ spomenieme napríklad filmovú sériu Star Wars či trhák Indiana Jones, všetci už budú vedieť, kde je sever a odkiaľ vietor fúka.

Dizajnéri oboch spoločností na tomto projekte spolupracovali zhruba dva mesiace. V priebehu tohto relatívne krátkeho časového úseku vznikol návrh kozmickej lode Tri-Wing S-91 x Pegasus Starfighter. Prvá verejná prehliadka repliky s veľkosťou 1,5 metra sa uskutočnila začiatkom toho týždňa v rámci svetovej premiéry nového dielu Star Wars: Vzostup Skywalkera v Los Angeles.

Konštrukcia lode odkazuje na niektoré charakteristické línie značky Porsche. Ide napríklad o kabínu, ktorá sa zužuje smerom dozadu, ale aj línie turbíny, ktoré vytvárajú vizuálne podobnosti s modelom 911 a Taycan. Loď ponúkne aj klasická štvorbodové svetlá a mnoho inšpirácie od značky Porsche sa objavuje aj v interiéri.

Hoci v tomto prípade ide skôr o istý druh vedecko-technickej fantazmagórie, je možné, že sa podobných projektov s lietajúcimi strojmi od Porsche čoskoro dočkáme aj v reálnom živote. Nedávno totiž slávna automobilka predstavila tiež štúdiu tzv. mestských lietadiel, ktorá v sebe kombinuje funkciu automobilu a lietadla. Aj v tomto prípade by mohlo ísť o dopravný prostriedok budúcnosti.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov