Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Prvý pohľad na Seat Leon 2020

Oficiálna premiéra novej generácie SEAT-u Leon sa nezadržateľne blíži, naplánovaná je na 28. januára 2020. Vďaka krátkemu teaser videu si môžeme niektoré detaily nového Leonu pozrieť už v predstihu.

Leon dosluhujúcej generácie máme v redakcii radi, sami sme tak veľmi zvedaví na jeho nástupcu. Podľa slov ľudí zo SEAT-u by mal byť najväčším krokom vpred v histórii tohto modelu. Nový Leon preberá mnoho dizajnových a technologických riešení z konceptu El-Born EV, ktorý sme mali možnosť vidieť na viacerých tohtoročných autosalónoch, dokonca aj na nitrianskom.

Oficiálne video od SEAT-u trvá síce len pár sekúnd, jasne však naznačuje, akou cestou sa nový Leon bude uberať. Všimnite si predné full LED svetlá a tiež efektné zadné svetlá prepojené LED pásikom. Palubná doska má úplne novú architektúru, tešiť sa zrejme môžeme na nový infotainment a virtuálny kokpit. Nový Leon bude stáť na vynovenej koncernovej platforme MQB, ktorá bola použitá aj pri novom Golfe. Na trh by mal prísť ako klasický hatchback a kombi, ale hovorí sa aj o crossoveri.

Okrem dizajnu bude nový Leon revolučný aj technológiami, predovšetkým pohonnými jednotkami. SEAT ním totiž chce odštartovať elektrifikáciu svojho modelového portfólia, o elektrickej verzii Leonu sa síce zatiaľ nehovorí, no určite príde plug-in hybrid, ktorý by mal dosahovať slušný dojazd na čisto elektrický pohon. Z hľadiska benzínových a naftových motorov môžeme očakávať koncernovú klasiku, v ponuke by sa mal objaviť aj mild-hybrid. Veru, máme sa na čo tešiť!

Zdroj: Autocar, SEAT

Autor: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov