Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla zavádza poplatok za internet

Nič na svete nie je zadarmo navždy. Za všetko sa platí. A to aj za neobmedzený internet. Avšak v autách značky Tesla to bolo doteraz iné. Mali ste ho zadarmo.

Doba sa naozaj mení, automobilke sa darí, predáva rekordné množstvo áut, a to ovplyvňuje aj výdavky. Jedným z nich je aj neobmedzený internet. A v tomto aute byť bez internetu je naozaj zaostalé. Automobilka teraz ohlásila, že musí zaviesť nový poplatok. Kto sa ho rozhodne neplatiť, bude si musieť pripojenie riešiť sám, tak ako je tomu aj v iných autách vybavených modernými multimediálnymi systémami.

Pamätám si ešte časy, keď aj nabíjanie Tesiel bolo zadarmo? To sa však tiež veľmi rýchlo zmenilo, keď nabrali na populárnosti. Teraz už nebude zadarmo ani podstatne lacnejší internet. Každá nová Tesla poskytuje možnosť pripojiť sa na internet. Je od neho doslova závislá. Odtiaľ čerpá aktualizácie softvéru, dopravné informácie, či funkcie ako Netflix alebo Spotify.

Ako to teda bude? Všetci zákazníci, ktorí si zakúpili Teslu v druhej polovici roka 2018 a neskôr a chcú používať neobmedzené pripojenie na internet, budú musieť platiť 9,99 dolára mesačne. Samozrejme, nie je to závratná suma, aby si to majitelia Tesiel nemohli dovoliť.

Táto zmena bude účinná od 1.1.2020. Zákazníci s týmto opatrením určite spokojní nie sú. Avšak pochybujem o tom, aby týmto opatrením znížili počet predajných áut. Pre spoločnosť to však znamená množstvo ušetrených peňazí, ktoré môžu použiť na vývoj a výrobu.

Zdroj: electrek.co

Foto: youtube

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov