Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lordstown Endurance: Ďalší elektrický pick-up

Ďalšia hodená rukavica do ringu. Nový prírastok v obľúbenom zámorskom segmente je elektrický pick-up Lordstown Endurance. Ambiciózny startup bude priamou konkurenciou pre elektromobily Tesla Cybertruck, Rivian R1T, Bollinger B1 a B2, či pripravovaný Ford F-150.

Automobilka Lordstown Motors má smelé plány. Potom ako v marci tohto roku odkúpila uzavretú továreň v Ohiu od spoločnosti General Motors, chce spustiť výrobný proces už v závere roku 2020: Vyzerá to na odvážny plán, pretože vozidlo na prvý pohľad spadlo z čistého neba, na druhej strane ide o firmu, ktorá vznikla oddelením od spoločnosti Workhorse a bude využívať jej technológii vďaka licencii.

Lordstown Motors má súčasne záujem o výrobu nových hybridných dodávok pre americkú poštu. Tieto vozidlá by mali rovnako vznikať v novo zakúpenej továrni v Lordstowne po boku spomínaného čisto elektrického pick-upu. Nový pracant na baterky dostal zatiaľ pracovný názov „Endurance truck“ (pozn. Vytrvalostní/Odolný pick-up), pričom pohon má zaistiť kvarteto elektromotorov, jeden pre každé koleso.

Na verejnosti sa už objavili prvé ilustrácie zobrazujúce design pick-upu s pomerne tradičnými proporciami, avšak doplnené viacerými futuristicky pôsobiacimi prvkami. Na elektrický pick-up Lordstown Endurance môžu záujemcovia zložiť zálohu 1000 USD, pričom výsledná cena sa pohybuje okolo 52.500 USD. Americká vláda však na elektromobily poskytuje pri nákupe úľavu 7500 USD, takže výsledná cena napokon klesne na 45.000 USD.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov