Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Essen 2019: Nemecká polícia a Audi RS4 ABT

Essen Motor Show je najväčšou tuningovou udalosťou v Nemecku, kde sú s tuningom o trochu ďalej ako my. Výnimky sa však nájdu. Prečo je tomu tak? Často to vyplýva aj z lepšej životnej úrovni. Navyše tam panuje lepšia osveta ako u nás. Funguje tam totiž preventívny program Tune it! Safe! Tohtoročným maskotom je policajná Audi RS4 Avant od ABT.

Každopádne, ani Nemcom nie je často pochuti legálny tuning. Trošku sa vymyká základnej idei upravovania áut, a to snahe odlíšiť sa od toho, čo je dostupné v obchode. Každopádne, aj my máme tuning veľmi radi, keď to nie je prehnané, a keď to je technicky správne skonštruované a nainštalované. Lenže problémom jak u nás, tak aj u nich je legálnosť úprav… U nich idú po upravených autách ako pes po udenom. Vytvorili si dokonca špeciálne policajné útvary, ktoré sa zameriavajú na týchto „pózerov“

Navyše ani Nemci nechcú platiť za jednoduché úpravy nezmyselné peniaze. Organizátori akcie sa však aj napriek tomu snažia šíriť osvetu. Za to majú od nás palec hore.

Tvorcovia označujú tento projekt ako RS4-R. Doplnkovým písmenom chceli zdôrazniť jedinečný charakter a predovšetkým väčšiu silu ukrytú pod kapotou. Vyladený motor 2,9 V6 tak po úprave generuje výkon 530 koní a maximálny krútiaci moment 690 Nm. To je  prenášané na všetky štyri kolesá pomocou 8-stupňovej automatickej prevodovky.

Okrem toho vozidlo získalo ostrejší zvuk výfukového systému s koncovkami z uhlíkových vlákien a sériové zavesenie bolo nahradené staviteľným tlmičmi. Bez zmeny neostali ani stabilizátory.  Policajný špeciál je obutý na 21-palcových diskoch, ktoré majú pneumatiky 275/25 R21. Na naše cesty nepoužiteľné, resp. by aj na diaľnici dostali pekne do držky.

Nesmú chýbať ani policajné doplnky a policajné nápisy. Strieborný podklad bol olepený do modro-žltej fólie s nápisom „Polizei“. Pribudli aj typické prvky, ako majáky na streche, alebo prídavné svetlá v mriežke chladiča.

Najväčšou atrakciou sú však policajné doplnky. Strieborné telo bolo pokryté modrými a žltými vložkami a nápismi „Polizei“. Na strechu a mriežku chladiča bolo nainštalované aj ďalšie osvetlenie charakteristické pre policajné autá. Vďaka tomuto rýchlemu Audi vyzerá ako plnohodnotné nemecké policajné auto.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov