Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Aj Carolina môže byť nápomocná

Carolina je meno zaujímavej aplikácie, ktorá vám vo všeličom poradí v súvislosti s (nielen) vašim autom.

Zaujíma vás, aká je súčasná trhová cena vášho auta, alebo máte zálusk na iné? Šikovná mobilná aplikácia Carolina, ktorá funguje v českom jazyku v obidvoch hlavných operačných systémoch, čiže ju nájdete aj v App Store, aj na Google Play, je bezplatná a dokáže poradiť. Aj so všeličím iným.

Registrácia atď.

Je dobré sa po stiahnutí aplikácie zaregistrovať. Zistil som, že meno ani netreba vyplniť, stačí e-mail, priznal som aj pohlavie a vek. Aplikácia vám potom umožní napríklad už spomínané ocenenie až piatich áut. Treba zadať VIN vozidla, dátum prvého prihlásenia (nájdete v „techničáku“) a stav tachometra. Skúšal som otcovu Fabiu, ale aplikácia ma upozornila, že oceňuje len vozidlá mladšie ako 19 rokov. Hm, prekročil som limit o 3 dni… Tak skúsme moju Alhambru: VSSZZZ7M…, stav tachometra 105 000 km, dátum prvej registrácie 1. 1. 2010. A už to vidím: Cena nového vozidla 750 360 Kč, orientačná trhová cena 145 – 165 000 Kč. Čiže cca 5 700 – 6 470 €. „Inu, nepotěšil jste mne, studente…“ ale taká je zrejme realita.

Dokáže všeličo

Na hlavnej stránke si môžete voliť medzi ikonami Palubka (aktuálne správy a rady motoristom), Garáž (ak si tam pridáte svoje auto a zadáte údaje, dokáže vás upozorniť napr. na STK, sledovať vývoj najazdených kilometrov a pod.), Ocenit (tú sme si už vyskúšali), Tipy (otvorí sa menu s položkami ako Čo robiť po nehode, Cesta do zahraničia a pod.) a napokon Iné (info napr. o aplikácii). V platenej verzii toho dokáže ešte oveľa viac.

Stojí za úvahu

Carolina funguje (ako už bolo napísané) v češtine a je zameraná predovšetkým na Českú republiku. Jazyk určite nie je problém a jej geografické zameranie v mnohých prípadoch tiež nie. Skúste sa s ňou pohrať, ak sa vám zapáči – fajn, ak nie, odinštalovať ju nie je žiadny problém.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov