Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Listáreň: Kufor a zadné sedadlá

List od vás

Dobrý deň,

rád by som vyjadril svoj názor. Nepáči sa mi pri vašich testoch, a nielen pri vašich, je to takmer v každom motoristickom časopise, ako kritizujete miesto vzadu a batožinový priestor. Podľa mňa je to vec priorít každého kupujúceho. Hlavne to osciluje pri škodovkách. Načo je niekomu veľký „kufor“, keď ho využije maximálne 2- až trikrát do roka? Väčšinu roka nosíte prázdny priestor a samozrejme hmotnosť navyše. Mám Chevrolet Orlando, kufor má asi 450 litrov, ale odviezol som v ňom už mnoho. A ešte je tam možnosť vymontovať sedadlá a „kufor“ je potom neskutočný. Áno, môžete namietať, že je to zložitý proces, ale stále je možnosť siedmych sedadiel. Navyše, do tretieho radu sa zmestím aj ja a to mám 187 cm.
Napríklad takú Mazdu3, ktorá, mimochodom, podľa mňa vyzerá úžasne, si nekúpi niekto, kto preváža každý týždeň náklad na chalupu, ale rodičom, ktorí majú deti vo veku 3 až 4 rokov, plne postačuje aj na dovolenku. Kým budú mať deti 180 cm a viac, to potrvá a medzitým auto určite vymenia. A možno také vysoké ani nikdy nebudú.

Miroslav M.

 

Naša odpoveď

Dobrý deň prajem a ďakujem za mail,

máte pravdu, priestor na zadných sedadlách a objem batožinového priestoru sú otázkou priorít. To, čo je pre niekoho zbytočne veľa, je pre iného málo. My sa však snažíme prinášať komplexné testy, aspoň v rámci priestorových možností, ktoré nám časopis dáva. Preto hodnotíme spomínaný batožinový priestor aj miesta na zadných sedadlách. Zvykneme sa o nich trochu viac rozpisovať iba vtedy, keď sú niečím výnimočné. Napríklad keď sú zadné sedadlá príliš utopené, keď je vzadu doslova klaustrofobický pocit, keď sa dozadu zle nastupuje, keď sú vzadu samostatné sedadlá a tie sú úzke…, keď je batožinový priestor plytký, členitý, na svoju triedu nezvyklo malý… Ale keď si zaslúžia, tak im venujeme pozornosť aj v pozitívnom smere. Keď zadné sedadlá poskytujú variabilitu, keď sú dobre tvarované, keď je na zadných sedadlách viac miesta než obvykle…, keď je batožinový priestor dobre využiteľný, veľký, keď má prepracovaný sieťový program a systém priečinkov v „tajnom“ dne… Veríme, že tieto naše postrehy pomôžu našim čitateľom vytvoriť si na auto komplexnejší pohľad. My ľudia totiž máme v prvotnom ošiali emócií tendenciu nevidieť niektoré nedostatky. Verím, že nám zachováte vašu priazeň aj naďalej.

S úctou

Peter Varga

Foto: Archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov