Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lexus LC 500 konečne aj bez strechy

Práve v tieto dni sa odohráva premiéra nového Lexusu LC 500 v Los Angeles. Do predaja by mal prísť už v lete budúceho roku. Na čo sa môžeme tešiť?

Ide o plnohodnotný kabriolet s plátennou strechou. Žiadne coupé-cabrio sa nekoná. Strecha je koncipovaná tak, že jej otváranie/zatváranie bude trvať cca 15 – 16 sekúnd. Tento úkon bude možno vykonávať do rýchlosti 50 km/h.

Odtiene strechy budú vraj len 2. Čierna a béžová (iné zdroje vravia aj o iných). Tieto farby budete môcť kombinovať s 10 odtieňmi karosérie. Zmenou prešla aj zadná časť. Konkrétne kryt batožinového priestoru v sebe nesie aj tretie brzdové svetlo.

Lexus predpokladá, že LC convertible nebude len auto do krásneho počasia na jazdu hore bez. Preto bude LC 500 disponovať aj moderným systémom klimatizácie Concierge, ktorý bude vedieť automaticky prispôsobovať teplotu a intenzitu, či už vzduchu s výduchov, sedadiel, krku, či volantu. Tak má byť zabezpečený najvyšší možný komfort pre posádku.

V Lexuse kládli aj dôraz na nízky hluk od prúdiaceho vzduchu. Pripravili rôzne prvky, ktoré ho majú eliminovať. K dispozícii bude povedzme deflektor, alebo sklo, ktoré majú tento nežiaduci jav potláčať.

Vo vnútri bude maximálny luxus. Veď ako inak v Lexuse… Za zmienku stojí napr. 10,3 palcový multimediálny systém s konektivitou k Android Auto, Amazon Alexa a Apple CarPlay.

Pod kapotou je zatiaľ ohlásený motor 5,0 V8 s výkonom 351 kW (477 k), ktorý je skombinovaný s 10 stupňovou automatickou prevodovkou. Poháňaná je ako inak zadná náprava.

Pýtate sa, aká bude cenovka? To zatiaľ nie je známe. Lexus už stihol ohlásiť, že hneď nazačiatku príde aj limitovaná verzia Inspiration Series. Ako správna limitka je počet kusov obmedzený. Len na 100 kusov. Všetky budú odeté do krásnej modrej farby.

Zdroj: Carscoops

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov