Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tokio 2019: Lexus LF30 – Futuristická štúdia

Domáce automobilky sa na autosalóne v Tokiu predbiehajú v tom, ktorá dokáže viac zaujať odbornú aj laickú verejnosť. Značka Lexus, ktorá spadá pod automobilku Toyota, ukázala futuristický elektromobil LF-30.

Lexus plánuje začiatkom budúcej dekády predstaviť úplne novú platformu pre elektromobily a tiež historicky prvý plug-in hybrid. Koncept elektromobilu LF-30 je víziou, ktorá má ukázať, že Lexus respektíve Toyota si už batériové elektromobily konečne začína všímať.

Doteraz dostával prednosť v tejto japonskej automobilke, ktorá je po celom svete synonymom spoľahlivosti, výskum vodíkového pohonu. Teraz sa však nielen priaznivci značky, ale aj ekologicky orientovaní šoféri môžu tešiť na prvý sériový elektromobil Lexus, ktorý oficiálne predstavia v novembri.

Do konceptu elektromobilu LF-30 preto Lexus natlačil všemožné nové technológie, od elektromotorov priamo v kolesách cez dvere-čajka až po dron. Elektromobil Lexus LF-30 je vybavený batériou s kapacitou 110 kWh, výkonom 400 kW a 150kW rýchlonabíjaním. Vďaka tomu by mal zvládať dojazd až 500 km podľa normy WLTP.

A verte tomu, že dokáže trhať asfalt. Z pokoja na stovku dokáže zrýchliť za 3,8 sekundy, maximálny krútiaci moment je 700 Nm a maximálna rýchlosť je obmedzená na 200 km/h. LF-30 ukazuje všetko, čo veľmi pravdepodobne “regulárny” elektromobil od značky Lexus mať nebude.

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov