Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Svrčinovec majú spasiť semafory

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) začala s realizáciou semaforov vo Svrčinovci, ktoré zvýšia plynulosť dopravy v čase uzávery tunelov Svrčinovec a Poľana .

Vďaka nim budú pracovníci operačného strediska vedieť operatívne regulovať premávku. Novovybudovaná svetelná signalizácia umožní predchádzať kolónam v prípade mimoriadnych situácií, ktoré vedú k uzavretiu diaľničných tunelov.

Upravená križovatka I/11 a I/12, semafor pri colnici

Nové cestné riešenie spočíva v zmene neriadenej stykovej križovatky ciest I/11 a I/12 na križovatku dynamicky riadenú cestnou dopravnou signalizáciou, teda semaformi s kamerovým dohľadom. Ďalší semafor bude umiestnený pred vstupom do obce Svrčinovec, Zátky. Doplnené zariadenia budú zabezpečovať plynulosť dopravy na obchádzkovej trase v prípade uzavretia tunelov Svrčinovec a Poľana.

Zvýšia plynulosť dopravy

Vďaka novej cestnej svetelnej signalizácii budú pracovníci NDS vedieť spoločne s políciou operatívnejšie regulovať dopravu a umožní nám to predchádzať kolónam, najmä kamiónovej dopravy, v tejto lokalite.  S prácami na osadení semaforu pred hraničným priechodom ČR/SR začali v polovici októbra, ich koniec je naplánovaný na prelom novembra a decembra 2019. Križovatka v Svrčinovci aj s ďalšími doplnenými zariadeniami bude kompletne dokončená pred letom budúceho roka.

Zdroj a foto: NDS

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov